PASSIE

VOOR LEKKER ETEN SINDS 1885

Spoelder is sinds 1885 een ambachtelijke slagerij met winkels in Laren en Den Dolder. Het assortiment is inmiddels uitgegroeid met streekproducten, specialiteiten en delicatessen uit verschillende culinaire landen.

Bij binnenkomst in één van onze winkels worden alle zintuigen geprikkeld. Je loopt met je winkelmandje langs ruim gevulde toonbanken met allerlei verschillende producten. Naast vlees hebben wij ook ambachtelijke kazen, verse salades, vers gebrande noten, de lekkerste wijnen, verse kruiden en specerijen in ons assortiment.

Achter elke toonbank staan meerdere specialisten op het gebied van zijn of haar toonbank die je van alle productinformatie kunnen voorzien. Uiteraard kan er ook van alles geproefd worden om samen met jou het best passende product bij jouw smaak te vinden.

1885

Anton Spoelder

De slagersdynastie is in 1885 van start gegaan in Naarden onder leiding van Anton Spoelder, een zoon van een fabrieksarbeider uit Twente. Hij opende een “vleesschouwerij” aan de Marktstraat. Vlees werd nog aan huis bezorgd met een paardebrik. Hij verkocht vlees van goed doorgerijpte runderen, veelal met een flinke rand vet. Toén het bewijs van kwaliteit.

1921

Cees Spoelder

In 1921 opende de tweede generatie, Cees Spoelder, op de Heerenstraat in Hilversum een rund-, kalfs- en varkensslachterij. Hij voegde – voor die tijd revolutionair – een nieuw element aan de slagerij toe, fijne vleeswaren. Daarvoor werden er alleen hele stukken vlees verkocht. Inmiddels was de paardebrik vervangen door vier forse transportfietsen met grote, rieten slagersmanden. Voorop iedere mand zat een klein mandje bevestigd om de fijne vleeswaren aparte te vervoeren zodat deze niet door de grote stukken vlees en spek werden platgedrukt.

1951

Ton Spoelder

In 1951 opende Ton Spoelder aan de Nieuweweg in Laren de huidige slagerij Spoelder. Met een compleet nieuwe aanpak. Vlees was duur omdat alle bestellingen werden rondgebracht. Vanaf nu kon de klant het vlees zelf ophalen. Op die manier vielen de bezorgkosten weg en werd het vlees voor de klant voordeliger. Pasgeslachte dieren hingen in volle glorie in de etalage, zo konden klanten zelf de kwaliteit beoordelen. Spoelder bleef op zoek naar vernieuwende producten. De uitvinding van de slavink is hiervan het bekendste voorbeeld. Met deze ideeën werd hij een van de grondleggers van de moderne slagerij.

1972

René te Pas

In 1972 werd René te Pas, de rechterhand van Ton Spoelder, mede-eigenaar. Hij breidde het bedrijf uit met een Worstmakerij, er kwam een 7 meter grote toonbank en speciaal gekoelde wandmeubelen voor voorverpakte vleeswaren en specialiteiten. In de nieuwe situatie kon de slagerij de grote vraag naar vleeswaren veel beter aan. Vleeswaren werden per uur vers aangesneden en direct verpakt.

1998

Rodney & Patrick te Pas

Rodney en Patrick te Pas namen in 1998 het stokje over van hun vader. Zij transformeerden de slagerij naar een delicatessenwinkel met diverse culinaire specialiteiten. Naast vlees kwam er ruimte voor een banketbakker, tapas, wijn, speciale handgemaakte broden en een ruim assortiment Nederlandse en buitenlandse kazen. In 2007 namen Rodney en Patrick te Pas samen met Theo Engels een slagerij over in Den Dolder. Zo konden de mensen in Den Dolder kennis maken en genieten van de kwaliteit die Spoelder al generaties kenmerkt. In 2011 nam Gerwin Nokkert – na al een aantal jaren werkzaam bij de slagerij in Laren – het hakbijltje over genomen van Rodney en Patrick.

2013

Online ambachtelijk vlees bestellen

Na jarenlang ervaring in het uitoefenen van ambachtelijk vakmanschap in de slagerij, nu ook de mogelijkheid om ons vlees online te bestellen. Om zo meer mensen kennis te laten maken met de specialiteiten van Spoelder. Laat thuisbezorgen of haal je pakket op bij één van onze 2500 afhaalpunten. Dit gebeurt zonder tussenkanalen. Je schaft de versproducten dus rechtstreeks aan van de vakspecialist. Niet ingevroren, maar vers en gekoeld thuisbezorgd. Zoals het hoort bij vlees van de ambachtelijke slager.

2011

Peter Paul & Helen te Pas

In januari 2011 namen Peter Paul en Helen te Pas de slagerij over van de neven Rodney en Patrick te Pas. Peter Paul was niet onbekend in de winkel, in zijn jonge jaren werkte hij al bij zijn oom in Laren. Na jaren is hij terug en een eigen droom in vervulling. Een eigen slagerij. Samen brengen ze weer nieuwe energie in de meer dan 125 jaar oude dynastie. In Den Dolder zetten Theo Engels en Gerwin Nokkert de traditie voort.