De zonnebrillen mogen weer uit de lades worden getrokken waar het daglicht nauwelijks komt, de spijkerbroeken mogen ingeruild worden voor korte rokjes en mag er dan eindelijk weer eens lekker buiten in de stralende zon gebarbecued worden.
De slagers van Spoelder hebben 10 waardevolle tips voor het barbecuen. Nu kan er toch écht niets meer mis gaan. Oh wacht, niet jezelf vergeten in te smeren met zonnebrandcrème!
BBQ tip 1
Zet de barbecue op een stevige ondergrond.
BBQ tip 2
Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkom je dat vlees, dat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt.
BBQ tip 3
Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dit zorgt voor vocht, waardoor het vlees niet goed bruin wordt.
BBQ tip 4
Breng liever olie aan op het vlees dan dat je het braadrooster insmeert. Je voorkomt hiermee dat het vlees vastplakt aan het rooster.
BBQ tip 5
Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt en is die klaar voor gebruik.
BBQ tip 6
De perfecte afstand om te gaan grillen is tussen de 25 en 40 cm boven de kolen. Als je dichter op de kolen gaat grillen heb je kans dat je voedsel begint te verbranden.
BBQ tip 7
Vlees rondom aanbakken en even laten liggen voor een gelijkmatige garing.
BBQ tip 8
Gebruik een tang en géén vork om het vlees te keren, zo gaan er geen vleessappen verloren.
BBQ tip 9
Houd altijd een emmer zand bij de hand om het vuur te doven. Niet met water!
BBQ tip 10
Vergeet jezelf niet in te smeren met zonnebrandcrème!
Varkenshaas komt uit de rug van het varken en is de meest malse spier. Ingrediënten 450 gr varkenshaas, gesneden in 4 filets 4 plakken provolone kaas 4 tenen knoflook, fijngeperst 300 gr champignons 2 el olijfolie 1 el balsamico azijn 2 el room Zout en peper Bereidingswijze Haal de varkenshaas 1 uur voordat het vlees …
Het wildzwijn heeft een gevarieerd dieet van onder andere; gras, eikels, noten, kruiden, paddenstoelen, en wortels van allerlei planten. Hierdoor krijgt de wildzwijn een uitgesproken wildsmaak. Ingrediënten 500 gr wildzwijnbiefstuk, in blokjes gesneden 1 ui, fijngesneden 1 tl zout 1 tl peper 200 gr champignons 80 gr zure room 2 el peterselie, gesneden 3 wortels, …
Ribkarbonades van de BBQ met een zoete saus van blauwe bessen. Ingrediënten 4 ribkarbonades Marinade 30 ml olijfolie 30 ml honing 10 ml ciderazijn 1 tl komijn Saus 120 gr blauwe bessen 2 tenen knoflook, fijngeperst 2 el suiker 70 ml balsamicoazijn Bereidingswijze Combineer de ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Plaats de …
De salade zelf is heel eenvoudig te maken. Je kunt in minder dan 15 minuten een gezonde maaltijd bereid hebben. Het recept vraagt om gekookte kip, maar voor wat knapperige textuur kun je gebakken kip gebruiken. Ingrediënten 500 gr gekookte kip 2 el gesmolten boter 3 el chilisaus Meng de gekookte kip met de boter …
10 BBQ tips
De zonnebrillen mogen weer uit de lades worden getrokken waar het daglicht nauwelijks komt, de spijkerbroeken mogen ingeruild worden voor korte rokjes en mag er dan eindelijk weer eens lekker buiten in de stralende zon gebarbecued worden.
De slagers van Spoelder hebben 10 waardevolle tips voor het barbecuen. Nu kan er toch écht niets meer mis gaan. Oh wacht, niet jezelf vergeten in te smeren met zonnebrandcrème!
BBQ tip 1
Zet de barbecue op een stevige ondergrond.
BBQ tip 2
Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkom je dat vlees, dat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt.
BBQ tip 3
Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dit zorgt voor vocht, waardoor het vlees niet goed bruin wordt.
BBQ tip 4
Breng liever olie aan op het vlees dan dat je het braadrooster insmeert. Je voorkomt hiermee dat het vlees vastplakt aan het rooster.
BBQ tip 5
Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt en is die klaar voor gebruik.
BBQ tip 6
De perfecte afstand om te gaan grillen is tussen de 25 en 40 cm boven de kolen. Als je dichter op de kolen gaat grillen heb je kans dat je voedsel begint te verbranden.
BBQ tip 7
Vlees rondom aanbakken en even laten liggen voor een gelijkmatige garing.
BBQ tip 8
Gebruik een tang en géén vork om het vlees te keren, zo gaan er geen vleessappen verloren.
BBQ tip 9
Houd altijd een emmer zand bij de hand om het vuur te doven. Niet met water!
BBQ tip 10
Vergeet jezelf niet in te smeren met zonnebrandcrème!
Gerelateerde Berichten
Varkenshaas gevuld met provolone kaas
Varkenshaas komt uit de rug van het varken en is de meest malse spier. Ingrediënten 450 gr varkenshaas, gesneden in 4 filets 4 plakken provolone kaas 4 tenen knoflook, fijngeperst 300 gr champignons 2 el olijfolie 1 el balsamico azijn 2 el room Zout en peper Bereidingswijze Haal de varkenshaas 1 uur voordat het vlees …
Wildzwijn stroganoff
Het wildzwijn heeft een gevarieerd dieet van onder andere; gras, eikels, noten, kruiden, paddenstoelen, en wortels van allerlei planten. Hierdoor krijgt de wildzwijn een uitgesproken wildsmaak. Ingrediënten 500 gr wildzwijnbiefstuk, in blokjes gesneden 1 ui, fijngesneden 1 tl zout 1 tl peper 200 gr champignons 80 gr zure room 2 el peterselie, gesneden 3 wortels, …
Ribkarbonade met een saus van blauwe bessen
Ribkarbonades van de BBQ met een zoete saus van blauwe bessen. Ingrediënten 4 ribkarbonades Marinade 30 ml olijfolie 30 ml honing 10 ml ciderazijn 1 tl komijn Saus 120 gr blauwe bessen 2 tenen knoflook, fijngeperst 2 el suiker 70 ml balsamicoazijn Bereidingswijze Combineer de ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Plaats de …
Buffalo chicken salade
De salade zelf is heel eenvoudig te maken. Je kunt in minder dan 15 minuten een gezonde maaltijd bereid hebben. Het recept vraagt om gekookte kip, maar voor wat knapperige textuur kun je gebakken kip gebruiken. Ingrediënten 500 gr gekookte kip 2 el gesmolten boter 3 el chilisaus Meng de gekookte kip met de boter …