Asperges gerold in panchetta en filodeeg

Groene asperges gerold in een heerlijk krokant jasje. Origineel recept, maar toch simpel om te maken.

Ingrediënten

  • 350 gr groene asperges
  • 100 gr pancetta coppata
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • 3 vellen filodeeg
  • Zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160℃ graden.
  • Breng een grote pan water aan de kook en kook de asperges 2 minuten.
  • Laat de asperges vervolgens uitlekken op keukenrol.
  • Smeer één laag filodeeg in met boter en leg de tweede laag filodeeg erbovenop. Smeer vervolgens ook in met de boter. Leg hierop ten slotte de laatste laag filodeeg en smeer idem weer in met boter.
  • Leg de pancetta en asperges op de filodeeg en maak rolletjes.
  • Plaats in de voorverwarmde oven voor circa 10 minuten.
  • Bestrooi ten slotte met de sesamzaadjes.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave