Kippendijen van de barbecue met een marinade om je vingers bij af te likken!
Ingrediënten
- 1200 gr kippendijen
- 60 gr ketchup
- 1 el olijfolie
- 2 tl honing
- 2 tl azijn
- 2 tl tabasco
- een mespunt gerookte paprika
- een mespunt rode pepervlokken
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
- Lente ui, fijngesneden
Bereidingswijze
- Meng de ketchup, olijfolie, honing, azijn, tabasco, paprika en rode pepervlokken in een grote kom.
- Kruid de kippendijen met zout en peper.
- Haal de kippendijen één voor één door de marinade.
- Dek de kippendijen af en plaats minstens 30 minuten in de koelast (Een hele nacht is lekkerder, want dan trekt de marinade er beter in.).
- Haal de kippendijen 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Grill de kippendijen voor circa 1 minuut boven de kolen.
- Vervolgens voor circa 14 minuten indirect grillen naast de kolen.
- Serveer met de gesneden lente ui over de kippendijen.