Er gaat niets boven een goede beef goulash. Comfort food uit Midden- en Oost-Europa.
Ingrediënten
- 800 gr runderpoulet
- 1 el zonnebloemolie
- 1 tl korianderzaadjes
- 1 wortel, gesneden in rondjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 2 tl paprikapoeder
- Halve runderbouillonblokje, verkruimeld
- 400 ml water
- 300 gr tomaten, gesneden
- 1 el tomatenpuree
- 1 laurierblad
- 1 tl chilivlokken
- 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Haal de runderpoulet 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de runderpoulet met grof zeezout en vers gemalen peper.
- Verwarm de oven voor tot 170 ℃ graden.
- Verhit 1 el zonnebloemolie in een stoofpan.
- Bak de korianderzaadjes voor circa 30 sec.
- Voeg de runderpoulet toe en bak tot goudbruin op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en wortel toe en bak voor circa 5 min.
- Voeg de knoflook, paprikapoeder, rode peper en het runderbouillonblokje toe.
- Voeg na circa 1 min. water, tomaten, tomatenpuree, laurierblad en chilivlokken toe.
- Doe alles in een ovenschaal, de af met aluminiumfolie en zet voor 1.5 uur in de oven.
- Serveer met aardappelpuree, rijst of zelfs gnocchi.