Beef ramen

Het geheim van een goede ramen (Japanse noedelsoep) zit ‘m in de bouillon en natuurlijk het vlees. Kies daarom voor het meest malse stukje rundvlees.

Ingrediënten

  • 500 gr ossenhaas, in blokjes
  • 1 ui, gesneden in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 1 tl gember
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl sesamolie
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 el sojasaus
  • 200 gr rijstnoedels
  • 2 bosuien, gesneden

Bereidingswijze

  • Haal de ossenhaas 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de olijfolie in een wokpan op middelhoog vuur en bak de ossenhaas goudbruin.
  • Voeg vervolgens de ui, knoflook, gember en sesamolie toe aan de pan.
  • Voeg na circa 2 minuten de bouillon en sojasaus toe.
  • Zet het vuur terug tot een laag pitje.
  • Bereid ondertussen de noedels.
  • Voeg de noedels toe in de wokpan.
  • Garneer de noedels met de bosui.

Ossenhaas bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave