Het geheim van een goede ramen (Japanse noedelsoep) zit ‘m in de bouillon en natuurlijk het vlees. Kies daarom voor het meest malse stukje rundvlees.
Ingrediënten
- 500 gr ossenhaas, in blokjes
- 1 ui, gesneden in blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 1 tl gember
- 2 el olijfolie
- 1 tl sesamolie
- 500 ml runderbouillon
- 2 el sojasaus
- 200 gr rijstnoedels
- 2 bosuien, gesneden
Bereidingswijze
- Haal de ossenhaas 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de olijfolie in een wokpan op middelhoog vuur en bak de ossenhaas goudbruin.
- Voeg vervolgens de ui, knoflook, gember en sesamolie toe aan de pan.
- Voeg na circa 2 minuten de bouillon en sojasaus toe.
- Zet het vuur terug tot een laag pitje.
- Bereid ondertussen de noedels.
- Voeg de noedels toe in de wokpan.
- Garneer de noedels met de bosui.