Burgers kan je bereiden op de barbecue, in de grillpan en je kan ze zelfs stomen! Hoe? De slagers van Spoelder leggen uit hoe je het lekkerste resultaat krijgt.
Op de BBQ
- Haal de burgers 30 minuten voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Zorg dat de barbecue goed heet is.
- Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
- 1 minuut kort grillen boven het vuur in het midden van de barbecue.
- Vervolgens ongeveer 8 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de burgers regelmatig om.
- Kruid de burgers met zout en peper na smaak pas NA het grillen. Wanneer je dit eerder doet zal de peper verbranden.
In de grillpan
- Haal de burgers 30 minuten voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Zorg dat de grillpan goed heet is.
- Smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
- Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken op hoog vuur.
- Vervolgens ongeveer 8 minuten zachtjes laten braden op laag vuur.
- Als je kaas wilt laten smelten op de burger, leg een plak kaas op de burger en doe de deksel op de pan. Na ongeveer 1 minuut is de kaas gesmolten.
- Kruid de burgers met zout en peper na smaak pas NA het grillen. Wanneer je dit eerder doet zal de peper verbranden.
In de stoompan
- Haal de burgers 30 minuten voordat het vlees de stoompan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Zet het rek in de pan en voeg water toe tot onder het rek.
- Het is een burger, geen onderzeeër dus zorg dat de burger het water niet aanraakt.
- Zet de brander hoog tot het water aan de kook raakt, zet vervolgens wat lager maar het water moet blijven koken.
- Sluit de pan af en stoom gedurende 7-10 minuten.
- Top de burgers met kaas (wees voorzichtig, want hete stoom). Sluit de pan opnieuw en stoom een extra 1-2 minuten, of tot de kaas smelt.