Biefstuk met chimichurri.
Ingrediënten
- 4 Biefstukken
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
Voor de marinade
- 1 teen knoflook, gepeld
- Een halve ui, gesneden
- 75 ml olijfolie
- 15 ml water
Voor de chimichurri
- 20 gr verse peterselie
- 115 ml olijfolie
- 1 tl rode chilipepervlokken
- Een halve ui, fijngesneden
- 1 tl oregano
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
Bereidingswijze
- Haal de biefstuk 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Bereid de marinade door de knoflook, ui, olijfolie en water in een blender te doen.
- Leg de biefstukken in een schaal en giet de marinade eroverheen.
- Plaats in de koelkast voor circa 4 uur.
- Bereid ondertussen de chimichurri door de peterselie, olijfolie, chilivlokken, ui, oregano, rode wijnazijn, zout en peper in een blender te doen. Zorg voor een ietwat grove structuur van de chimichurri.
- Blend dus niet te snel en te lang.
- Verhit een grillpan op hoog vuur.
- De biefstukken in 1 minuut rondom bruin bakken.
- Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
- Laat de biefstukken enkele minuten rusten in aluminiumfolie. Zo kunnen de sappen goed in het vlees trekken.
- Serveer de biefstuk met de chimichurri.