Biefstuk met chimichurri

Biefstuk met chimichurri.

Ingrediënten

  • 4 Biefstukken
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Voor de marinade

  • 1 teen knoflook, gepeld
  • Een halve ui, gesneden
  • 75 ml olijfolie
  • 15 ml water

Voor de chimichurri

  • 20 gr verse peterselie
  • 115 ml olijfolie
  • 1 tl rode chilipepervlokken
  • Een halve ui, fijngesneden
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  • Haal de biefstuk 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Bereid de marinade door de knoflook, ui, olijfolie en water in een blender te doen.
  • Leg de biefstukken in een schaal en giet de marinade eroverheen.
  • Plaats in de koelkast voor circa 4 uur.
  • Bereid ondertussen de chimichurri door de peterselie, olijfolie, chilivlokken, ui, oregano, rode wijnazijn, zout en peper in een blender te doen. Zorg voor een ietwat grove structuur van de chimichurri.
  • Blend dus niet te snel en te lang.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur.
  • De biefstukken in 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Laat de biefstukken enkele minuten rusten in aluminiumfolie. Zo kunnen de sappen goed in het vlees trekken.
  • Serveer de biefstuk met de chimichurri.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave