Een smeuïge ragout van brisket en gnocchi.
Ingrediënten
- 800 gr runder brisket, gesneden in reepjes van 2 cm
- 30 ml olijfolie
- 45 gr bloem
- 1 ui, gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 2 wortels, gesneden
- 2 takjes selderij, fijngesneden
- 2 el tomatenpuree
- 2 el gesneden tijm
- 500 gr gepelde tomaten
- 500 gr gnocchi
Bereidingswijze
- Haal de brisket 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verwarm de oven voor op 220 ºC graden.
- Haal de reepjes brisket door de bloem.
- Verhit de olijfolie in een pan.
- Bak de reepjes brisket kort en haal vervolgens uit de pan.
- Voeg de uien, selderij en wortels toe aan de pan en kook voor circa 10 min.
- Voeg de tomatenpuree toe en kook nogmaals 5 minuten.
- Voeg de overige producten toe behalve de gnocchi.
- Doe de ragout vervolgens in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
- Na circa 3 uur is de ragout gaar.
- Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking.