Cajun gumbo

Gumbo is een stoofpot waarvan het recept in de 18e eeuw in de Amerikaanse staat Louisiana is ontstaan.

Ingrediënten

  • 450 gr kippendijen, gesneden in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 1 paprika, gesneden
  • 1 strook selderij, gesneden
  • 1 rode ui, gesneden
  • 1 el cajunkruiden
  • 400 ml tomatensaus
  • 250 ml runderbouillon
  • 120 gr salami, gesneden
  • 1 el boter
  • 120 gr garnalen
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Haal de kippendijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook en kippendij toe en bak voor circa 5 minuten.
  • Voeg de paprika, selderij en ui toe en bak voor cira 5 minuten.
  • Voeg de cajunkruiden toe.
  • Voeg de tomatensaus en de runderbouillon toe.
  • Kook op laag vuur voor circa 5 minuten.
  • Voeg de salami toe en kook nogmaals voor circa 20-25 minuten.
  • Voeg ten slotte de garnalen toe en kook nogmaals voor circa 3 minuten.
  • Serveer met rijst.

Kippendijen bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave