Gumbo is een stoofpot waarvan het recept in de 18e eeuw in de Amerikaanse staat Louisiana is ontstaan.
Ingrediënten
- 450 gr kippendijen, gesneden in blokjes
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 1 paprika, gesneden
- 1 strook selderij, gesneden
- 1 rode ui, gesneden
- 1 el cajunkruiden
- 400 ml tomatensaus
- 250 ml runderbouillon
- 120 gr salami, gesneden
- 1 el boter
- 120 gr garnalen
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Haal de kippendijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook en kippendij toe en bak voor circa 5 minuten.
- Voeg de paprika, selderij en ui toe en bak voor cira 5 minuten.
- Voeg de cajunkruiden toe.
- Voeg de tomatensaus en de runderbouillon toe.
- Kook op laag vuur voor circa 5 minuten.
- Voeg de salami toe en kook nogmaals voor circa 20-25 minuten.
- Voeg ten slotte de garnalen toe en kook nogmaals voor circa 3 minuten.
- Serveer met rijst.