Char Siu is een honingzoete saus die veel gebruikt wordt in de authentieke Chinese keuken. Warme kruiden gecombineerd met de zoete smaak van honing, maakt Char Siu saus bijzonder smakelijk en perfect om je spareribs mee te marineren.
Ingrediënten
- 2 spareribs
- 50 ml honing
- 50 ml hoisinsaus
- 50 ml sojasaus
- 2 tl azijn
- 1 tl five spices
- 2 tl witte peper, gemalen
- 2 tl sesamolie
- 8 tenen knoflook, fijngeperst
Bereidingswijze
- Leg de spareribs in een enkele laag in een ovenschaal.
- Doe de alle ingrediënten van de marinade in een kom.
- Meng de ingrediënten en giet vervolgens over de spareribs.
- Keer de spareribs om, zodat ze goed met de marinade worden bedekt.
- Dek de spareribs af met een dubbele laag aluminiumfolie en zet ze 1 tot 2 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 120 °C graden.
- Haal de spareribs 30 minuten voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Plaats de ovenschaal in de oven voor gedurende 2 uur.
- De spareribs zijn klaar om geserveerd te worden. Zorg voor servetten binnen handbereik.