Bij een casserole worden de groente en het vlees in de oven gaar gekookt. Dit in tegenstelling tot een stew of stoofpot waarbij de hitte van onderuit komt.
Ingrediënten
- 400 gr kipdijfilet
- 300 gr aardappelen, gepeld
- 2 groene paprika’s, gesneden
- 300 gr witte kool, fijngesneden
- 60 ml olijfolie
- 4 blaadjes basilicum
- 4 tenen knoflook, gepeld
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Haal de kipdijfilets 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven tot 180°C.
- Snijd de kipdijfilets in reepjes en kruid met zout en peper.
- Snijd de aardappelen in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een pan.
- Haal de pan van het vuur en voeg de basilicum en knoflook toe en laat 5 minuten rusten.
- Haal de basilicum en knoflook uit de pan.
- Doe de pan weer op het vuur en voeg de witte kool toe.
- Kruid de witte kool met zout en peper.
- Kook voor circa 5 minuten.
- Kwast een ovenschaal in met olijfolie.
- Doe 1/3e van de aardappelen op de bodem van de ovenschaal.
- Kruid met zout en peper.
- Doe 1/2e van de kipdijfilets, paprika’s en kool over de aardappelen.
- Herhaal de lagen.
- Kwast de bovenste laag aardappelen in met olijfolie.
- Bak in de oven voor circa 1.5 uur.