Chicken casserole

Bij een casserole worden de groente en het vlees in de oven gaar gekookt. Dit in tegenstelling tot een stew of stoofpot waarbij de hitte van onderuit komt.

Ingrediënten

  • 400 gr kipdijfilet
  • 300 gr aardappelen, gepeld
  • 2 groene paprika’s, gesneden
  • 300 gr witte kool, fijngesneden
  • 60 ml olijfolie
  • 4 blaadjes basilicum
  • 4 tenen knoflook, gepeld
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Haal de kipdijfilets 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de oven tot 180°C.
  • Snijd de kipdijfilets in reepjes en kruid met zout en peper.
  • Snijd de aardappelen in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de basilicum en knoflook toe en laat 5 minuten rusten.
  • Haal de basilicum en knoflook uit de pan.
  • Doe de pan weer op het vuur en voeg de witte kool toe.
  • Kruid de witte kool met zout en peper.
  • Kook voor circa 5 minuten.
  • Kwast een ovenschaal in met olijfolie.
  • Doe 1/3e van de aardappelen op de bodem van de ovenschaal.
  • Kruid met zout en peper.
  • Doe 1/2e van de kipdijfilets, paprika’s en kool over de aardappelen.
  • Herhaal de lagen.
  • Kwast de bovenste laag aardappelen in met olijfolie.
  • Bak in de oven voor circa 1.5 uur.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave