Je kunt dit gerecht zowel met kip ,vlees of vis maken.
Ingrediënten
- 450 gr kipdijen
- 320 ml kippenbouillon
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 1 chilipeper, gesneden
- 1 jalapeno, gesneden
- 1 bosui, gesneden
- 1 ui, gesneden
- 3 el boter
- 100 ml creme fraiche
- 1 tl komijn
- 1 tl oregano
- 60 ml room
Bereidingswijze
- Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Kruid de kipdijen met zout, oregano en komijn.
- Bak de kip goudbruin.
- Voeg de kippenbouillon toe en kook voor circa 25 minuten.
- Verhit ondertussen de boter in een andere pan.
- Voeg de ui, chilipeper, jalapeno en de bosui toe.
- Voeg na circa 5 minuten de creme fraiche en room toe.
- Kook voor circa 15 minuten.