Chicken piccata

Een piccata bestaat uit dungesneden vlees of vis die wordt gebakken in een saus van boter, citroen en kappertjes.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets, gehalveerd
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 100 gr bloem
  • 3 el olijfolie
  • 250 ml kippenbouillon
  • 4 el kappertjes
  • 3 el citroensap
  • 3 el boter

Bereidingswijze

  • Haal de kipfilets 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de oven voor tot 180℃ graden.
  • Kruid de kipfilets met zout en peper.
  • Doe de bloem in een schaal.
  • Haal de kipfilets door de bloem.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilets goudbruin in circa 12 minuten.
  • Verhit de kippenbouillon samen met de kappertjes en citroensap in een pan.
  • Voeg ten slotte de boter toe.
  • Serveer de saus warm over de kipfilets.

Kipfilet bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave