Een piccata bestaat uit dungesneden vlees of vis die wordt gebakken in een saus van boter, citroen en kappertjes.
Ingrediënten
- 4 kipfilets, gehalveerd
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 100 gr bloem
- 3 el olijfolie
- 250 ml kippenbouillon
- 4 el kappertjes
- 3 el citroensap
- 3 el boter
Bereidingswijze
- Haal de kipfilets 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven voor tot 180℃ graden.
- Kruid de kipfilets met zout en peper.
- Doe de bloem in een schaal.
- Haal de kipfilets door de bloem.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de kipfilets goudbruin in circa 12 minuten.
- Verhit de kippenbouillon samen met de kappertjes en citroensap in een pan.
- Voeg ten slotte de boter toe.
- Serveer de saus warm over de kipfilets.