Chicken tajine

De kip tajine is een stoofpot wat langzaam wordt gekookt op een lage temperatuur in een tajine, maar in de oven kan natuurlijk ook. Geduld moet er zijn, maar je krijgt hier een heerlijk gerecht voor terug. De kip is namelijk heerlijk mals, sappig, zacht en gevuld met de lekkerste aroma’s.

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gember
  • 2 mandarijnen, gepeld
  • 2 gedroogde abrikozen, gesneden
  • 8 olijven
  • 60 gr amandelen
  • 100 ml kippenbouillon

Bereidingswijze

  • Haal de kippenbouten 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Men de kurkuma, citroensap, komijn en gember in een kom.
  • Rub de kippenbouten met het kruidenmengsel.
  • Verwarm de oven voor tot 200°C graden.
  • Leg de kippenbouten in een ovenschaal en leg de abrikozen, olijven en amandelen eroverheen.
  • Voeg de kippenbouillon toe.
  • Braad voor circa 45 minuten.
  • Breng de temperatuur terug tot 180°C graden en braad nogmaals voor 30 minuten.
  • Serveer met brood

Kippenbouten bestellen

Like & share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Inhoudsopgave