Chili con carne is echt een comfort food. Het gerecht bevat veel bonen en die zijn heel gezond. Bonen bevatten eiwitten, veel vezels en voedingstoffen.
Ingrediënten
- 400 gr half-om-half gehakt
- 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd en gesneden
- 1 el chilipoeder
- 1 el komijn
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el komijn
- 500 ml runderbouillon
- 200 gr tomaten, gesneden
- 450 gr bruine bonen
- 1 avocado, gesneden
- 250 ml zure room
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Haal het gehakt 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Bak het gehakt op middelhoog vuur.
- Voeg de paprika en kruiden toe.
- Kook voor circa 5 minuten.
- Voeg de runderbouillon en de tomaten toe.
- Kook op laag vuur voor circa 20 minuten.
- Voeg de bruine bonen toe.
- Kook ten slotte nog 5 minuten.
- Garneer met de zure room en avocado