Chili con shoarma

Omdat we het na de feestdagen even wat rustiger aan willen doen met eten, maar het koude weer vraagt om een goed vullend gerecht eten we vanavond chili con shoarma. Net iets anders dan gewone chili con carne omdat het shoarmavlees al een volle kruidige smaak heeft. Bonen vullen altijd goed, zonder dat ze veel calorieën met zich meebrengen. Voor een extra gezonde versie serveer je het met zilvervliesrijst en een frisse komkommersalade met yoghurtdressing misstaat ook niet bij dit gerecht. De mosterd maakt het pittig en je kunt het zo heet maken als je zelf wilt door extra pepers of chilivlokken toe te voegen.

Ingrediënten

  • 500 gram shoarmavlees
  • 2 rode paprika’s
  • 1 zakje of blikje gemengde groenten
  • 3 vleestomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 bouillonblokje
  • 3 blikjes bonen: chilibonen, zwarte bonen en witte bonen
  • 2 blikjes tomatenpuree

Bereidingswijze

  • 500 gram shoarmavlees
  • Snijd de uitjes en knoflook en paprika’s in stukjes en fruit deze aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe. Voeg de in blokjes gesneden vleestomaten en groenten toe en ook het bouillonblokje, paprikapoeder mosterd en peper en zout naar smaak.
  • Laat dit alles sudderen tot er een mooie saus ontstaat. Voeg de bonen toe zonder deze af te gieten. Laat de bonen warm worden in de saus. Daarnaast bak je de shoarma snel aan zodat deze krokant is.
  • Voeg de shoarma op het laatst toe aan de bonensaus en serveer in een kom met rijst.
  • Wie van pittig houdt kan wat chilivlokken toevoegen.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave