Crack chicken is die klassieke combinatie van roomkaas, cheddar kaas en bacon. Serveer op brioche broodjes.
Ingrediënten
- 450 gr. kipdijfilet, gesneden in reepjes
- 100 gr. bacon, gesneden in reepjes
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- Zout en peper
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 100 gr. roomkaas
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl dille
- 1 bosui, gesneden
- 100 gr. cheddar kaas
Bereidingswijze
- Haal de kipdijfilet 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven voor tot 200°C graden.
- Vet een ovenschaal in.
- Bak de bacon goudbruin in een pan op middelhoog vuur.
- Let de bacon op keukenpapier.
- Verhit nogmaals de pan en voeg de olijfolie toe.
- Kruid de kipdijfilet met zout, peper, paprikapoeder en 1 tl knoflookpoeder.
- Voeg de kipdijfilet toe aan de pan.
- Bak in circa 3 minuten goudbruin.
- Voeg de boter toe en bak nogmaals 3 minuten.
- Doe de kipdijfilet in de ovenschaal.
- Meng de roomkaas, 1 tl knoflookpoeder, uienpoeder, dille en bosui in een kom.
- Doe het mengsel over de kipdijfilet heen.
- Leg de bacon eroverheen.
- Bak voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer op de brioche broodjes.