Crack chicken


Crack chicken is die klassieke combinatie van roomkaas, cheddar kaas en bacon. Serveer op brioche broodjes.

Ingrediënten

  • 450 gr. kipdijfilet, gesneden in reepjes
  • 100 gr. bacon, gesneden in reepjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • Zout en peper
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 100 gr. roomkaas
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl dille
  • 1 bosui, gesneden
  • 100 gr. cheddar kaas

Bereidingswijze

  • Haal de kipdijfilet 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de oven voor tot 200°C graden.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Bak de bacon goudbruin in een pan op middelhoog vuur.
  • Let de bacon op keukenpapier.
  • Verhit nogmaals de pan en voeg de olijfolie toe.
  • Kruid de kipdijfilet met zout, peper, paprikapoeder en 1 tl knoflookpoeder.
  • Voeg de kipdijfilet toe aan de pan.
  • Bak in circa 3 minuten goudbruin.
  • Voeg de boter toe en bak nogmaals 3 minuten.
  • Doe de kipdijfilet in de ovenschaal.
  • Meng de roomkaas, 1 tl knoflookpoeder, uienpoeder, dille en bosui in een kom.
  • Doe het mengsel over de kipdijfilet heen.
  • Leg de bacon eroverheen.
  • Bak voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer op de brioche broodjes.

Kipdijfilet bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave