Drumsticks met groenten uit de oven

Laat de marinade een nacht in de drumsticks trekken voor meer smaak.

Ingrediënten

  • 800 gr drumsticks
  • 40 ml olijfolie
  • 6 tenen knoflook, fijngeperst
  • 2 rode paprika’s, gesneden
  • 2 groene paprika’s, gesneden
  • 1 aubergine, gesneden
  • 2 tomaten, gesneden
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 2 takjes tijm
  • Zout
  • Peper
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Haal de kipdijfilets 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Meng de olijfolie samen met de knoflook, komijn en koriander in een kom.
  • Doe de drumsticks in de marinade en laat de marinade een nacht intrekken in de koelkast.
  • Verhit de oven tot 150°C graden.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de drumsticks in circa 3 minuten goudbruin.
  • Doe de groenten in een ovenschaal en giet de kippenbouillon eroverheen.
  • Leg de drumsticks op de groenten.
  • Kruid met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
  • Voeg ook de tijm toe.
  • Doe de ovenschaal voor circa 40 minuten in de oven.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave