Rijpingsproces

    Spoelder is een van de weinige slagers in Nederland die gespecialiseerd is in dry-aged vlees. Voor de echte smaakbeleving van vlees moet vlees (net zoals vroeger) enkele weken rijpen. Vroeger werd dit gedaan bij de boer in de schuur, maar nu kunnen we dit doen in een speciale koelcel die bij ons in de winkel staat.

Dry-ageing

    In deze koelcel wordt de luchtvochtigheid (85%), luchtcirculatie en temperatuur (tussen 0 ℃ en 1 ℃) voortdurend streng gecontroleerd. Dit proces van rijpen duurt meestal 21 dagen. Het vocht in het vlees neemt met 30% af, waardoor de natuurlijke enzymen het spierweefsel afbreken. Dit zorgt voor een malse structuur en een intense smaakbeleving van het vlees. Dit rijpen van vlees wordt dry-ageing genoemd.

Premium vlees

    De premium delen van het Belgische wit-blauwe rund zijn bij ons verkrijgbaar en voor de echte fijnproevers ook dry-aged kalfs rib-eye van eigen bodem. Het aanbod verschilt per maand vanwege de rijpingstijd. Ben je op zoek naar een specifiek stuk, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen jouw gewenste vlees speciaal voor je laten rijpen in onze koelcel.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave