✓ Thuisbezorgd op woensdag, donderdag en vrijdag in Nederland en België ✓ In Nederland: gratis verzending vanaf €70
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Filet Mignon in een marinade van balsamico en bourbon whiskey. Ingrediënten 4 filet mignons 30 ml balsamico azijn 30 ml bourbon whiskey 30 ml worcestersaus 225 gr champignons, gesneden 1 el verse tijm Bereidingswijze Doe de balsamico azijn, whiskey en worcestersaus in een kom. Leg de filet mignons in een ovenschaal en giet de helft …
Malse short ribs van het Belgisch wit-blauwe rund met een volle smaak. De lange bereidingstijd zorgt ervoor dat het vlees eenvoudig van het bot valt. Ingrediënten 6 short ribs Olijfolie 1 teen knoflook 1 el tomatenpuree 750 ml rode wijn 1 liter runderbouillon Grof zeezout Vers gemalen peper Bereidingswijze Haal de short ribs 1 uur …
Short ribs met een zoete saus van de BBQ. Ingrediënten 3 kg short ribs 80 gr bruine suiker 60 ml ciderazijn 60 ml honing 100 gr gepelde tomaten uit blik 15 ml sriracha saus 2 tl uienpoeder 2 tl knoflookpoeder Grof zeezout Bereidingswijze Haal de short ribs 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit …
Het vlees van de kwartel heeft een zachte smaak en gaat heerlijk gepaard met deze Indische garam masala saus. Ingrediënten 4 kwartels (1 p.p.) 1 el garam masala 1 el knoflookpoeder 250 ml kippenbouillon 3 el bloem 1 el aardbeienjam Olijfolie Bereidingswijze Haal de kwartels 1 uur voordat de kwartels de pan in gaan uit …
Dry-Aged vlees
Rijpingsproces
Spoelder is een van de weinige slagers in Nederland die gespecialiseerd is in dry-aged vlees. Voor de echte smaakbeleving van vlees moet vlees (net zoals vroeger) enkele weken rijpen. Vroeger werd dit gedaan bij de boer in de schuur, maar nu kunnen we dit doen in een speciale koelcel die bij ons in de winkel staat.
Dry-ageing
In deze koelcel wordt de luchtvochtigheid (85%), luchtcirculatie en temperatuur (tussen 0 ℃ en 1 ℃) voortdurend streng gecontroleerd. Dit proces van rijpen duurt meestal 21 dagen. Het vocht in het vlees neemt met 30% af, waardoor de natuurlijke enzymen het spierweefsel afbreken. Dit zorgt voor een malse structuur en een intense smaakbeleving van het vlees. Dit rijpen van vlees wordt dry-ageing genoemd.
Premium vlees
De premium delen van het Belgische wit-blauwe rund zijn bij ons verkrijgbaar en voor de echte fijnproevers ook dry-aged kalfs rib-eye van eigen bodem. Het aanbod verschilt per maand vanwege de rijpingstijd. Ben je op zoek naar een specifiek stuk, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen jouw gewenste vlees speciaal voor je laten rijpen in onze koelcel.