Heerlijk mals en mager vlees met een geweldige smaak uit eigen land. Eend is een dier dat van oudsher veel op de Veluwe wordt gehouden. Er is daar in de loop der jaren een enorme expertise opgebouwd. De Veluwse eend is speciaal voor de gastronomie vanwege het hoogwaardige verwerkingsproces, wat zorgt voor een eindproduct van een bijzonder hoge kwaliteit.
Ingrediënten
2 eendenborstfilets
1 el knoflook en peper
Zout naar smaak
30 ml zoetzure saus
Roomboter om in te bakken
Bereidingswijze
Snijd het vel van de eendenborst in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Kruid de kant van de eendenborst waar geen vel zit.
Voor het bakken gebruik ik een klontje roomboter met een lepeltje olie ( dit verhoogt de baktemperatuur van de boter en zorgt dat deze niet verbrandt).
Als de boter lekker bruin is gaat de eendenborst in de pan met de velkant naar beneden. Bak deze 6 minuutjes op hoog vuur en nog twee minuutjes iets lager.
Draai de filet dan om en bak nog 2 minuten op de gekruide kant op hoog vuur (dit is voor rood vlees aan de binnenkant, als je van wat meer rosé houdt dan bak je het nog twee minuten langer).
Daarna mag de eendenborst even rusten in aluminiumfolie.
Sumak is een roodbruin poeder van een vermalen vrucht, die in bossen aan een sumakstruik groeit. Sumak heeft een scherpe zure smaak, vergelijkbaar met citroen, maar dan net iets bloemiger.fgemaakte pesto verde. Ingrediënten 2x 200 gr lamsfilet 2 el olijfolie 20 gr sumak kruiden Bereidingswijze Haal de lamsfilets 1 uur voordat het vlees de barbecue …
Als je gaat barbecueën kunnen burgers natuurlijk niet ontbreken. Heerlijk in een zacht broodje, verse groente en een zelfgemaakte barbecuesaus. Je kunt eindeloos variëren met kruiden en smaken. Dit zijn de burgers van Spoelder volgens traditioneel recept van onze ambachtelijke slagers sinds 1885. De Black Angus Burger heeft de smaak van gerijpt rundvlees en heeft …
Garlic steak salade met een frisse dressing. Ingrediënten 2 garlic steaks Het sap van 2 limoenen 1 el komijn 1 el gedroogde oregano 1 krop ijsbergsla, gesneden 50 gr maïs 50 gr zwarte bonen 150 gr cherrytomaatjes, gehalveerd 1 rode ui in ringen gesneden Bereidingswijze Haal de garlic steaks 1 uur voordat het vlees bereid …
Bak de salami met Parmezaanse kaas kort in de pan, zodat de plakjes lekker krokant worden. Dit gerecht is simpel en staat binnen 15 minuten op tafel, maar oh zo lekker! Ingrediënten 200 gr salami met Parmezaanse kaas 300 gr verse pasta, bij voorkeur tagliatelle 2 el olijfolie 2 tenen knoflook, fijngeperst 250 gr cherrytomaatjes, …
Pittige eendenborstfilet met zoetzure saus
Heerlijk mals en mager vlees met een geweldige smaak uit eigen land. Eend is een dier dat van oudsher veel op de Veluwe wordt gehouden. Er is daar in de loop der jaren een enorme expertise opgebouwd. De Veluwse eend is speciaal voor de gastronomie vanwege het hoogwaardige verwerkingsproces, wat zorgt voor een eindproduct van een bijzonder hoge kwaliteit.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Eendenborstfilet bestellen
Gerelateerde Berichten
Lamsfilet met een sumak rub van de bbq
Sumak is een roodbruin poeder van een vermalen vrucht, die in bossen aan een sumakstruik groeit. Sumak heeft een scherpe zure smaak, vergelijkbaar met citroen, maar dan net iets bloemiger.fgemaakte pesto verde. Ingrediënten 2x 200 gr lamsfilet 2 el olijfolie 20 gr sumak kruiden Bereidingswijze Haal de lamsfilets 1 uur voordat het vlees de barbecue …
De beste burgers voor op de barbecue
Als je gaat barbecueën kunnen burgers natuurlijk niet ontbreken. Heerlijk in een zacht broodje, verse groente en een zelfgemaakte barbecuesaus. Je kunt eindeloos variëren met kruiden en smaken. Dit zijn de burgers van Spoelder volgens traditioneel recept van onze ambachtelijke slagers sinds 1885. De Black Angus Burger heeft de smaak van gerijpt rundvlees en heeft …
Garlic steak salade
Garlic steak salade met een frisse dressing. Ingrediënten 2 garlic steaks Het sap van 2 limoenen 1 el komijn 1 el gedroogde oregano 1 krop ijsbergsla, gesneden 50 gr maïs 50 gr zwarte bonen 150 gr cherrytomaatjes, gehalveerd 1 rode ui in ringen gesneden Bereidingswijze Haal de garlic steaks 1 uur voordat het vlees bereid …
Pasta salami con parmigiano reggiano
Bak de salami met Parmezaanse kaas kort in de pan, zodat de plakjes lekker krokant worden. Dit gerecht is simpel en staat binnen 15 minuten op tafel, maar oh zo lekker! Ingrediënten 200 gr salami met Parmezaanse kaas 300 gr verse pasta, bij voorkeur tagliatelle 2 el olijfolie 2 tenen knoflook, fijngeperst 250 gr cherrytomaatjes, …