Pittige eendenborstfilet met zoetzure saus

Heerlijk mals en mager vlees met een geweldige smaak uit eigen land. Eend is een dier dat van oudsher veel op de Veluwe wordt gehouden. Er is daar in de loop der jaren een enorme expertise opgebouwd. De Veluwse eend is speciaal voor de gastronomie vanwege het hoogwaardige verwerkingsproces, wat zorgt voor een eindproduct van een bijzonder hoge kwaliteit. 

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 1 el knoflook en peper
  • Zout naar smaak
  • 30 ml zoetzure saus
  • Roomboter om in te bakken

Bereidingswijze

  • Snijd het vel van de eendenborst in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Kruid de kant van de eendenborst waar geen vel zit.
  • Voor het bakken gebruik ik een klontje roomboter met een lepeltje olie ( dit verhoogt de baktemperatuur van de boter en zorgt dat deze niet verbrandt).
  • Als de boter lekker bruin is gaat de eendenborst in de pan met de velkant naar beneden. Bak deze 6 minuutjes op hoog vuur en nog twee minuutjes iets lager.
  • Draai de filet dan om en bak nog 2 minuten op de gekruide kant op hoog vuur (dit is voor rood vlees aan de binnenkant, als je van wat meer rosé houdt dan bak je het nog twee minuten langer).
  • Daarna mag de eendenborst even rusten in aluminiumfolie. 
  • Snijd de filets in plakjes en serveer met saus.  

Eendenborstfilet bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave