Nu de dagen korter worden en het kwik (eindelijk eens) daalt komt dit gerecht weer eens in aanmerking. Een oer-Hollands én echt winters nostalgiegerecht: snert, oftewel erwtensoep op wijze van Spoelder. Sla dit jaar eens niet de 3 voor 1 kant-en-klare blikken in tijdens de hamsterweken, maar maak hem eens zelf. Het is helemaal niet moeilijk en is om van te smullen tijdens de koude maanden.
Ingrediënten
1 varkenspoot
2 liter water
3 bouillonblokjes
500 gr spliterwten
1 knolselderij, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
2 preien, fijngesneden
3 stengels bleekselderij, fijngesneden
400 gram wortels, fijngesneden
2 el verse peterselie
2 verse rookworsten
200 gram magere spekblokjes
Bereidingswijze
Spoel de spliterwten af en plaats ze vervolgens in een grote soeppan met 2 liter water, de bouillonblokjes en de varkenspoot. Kook 30 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
Voeg de groenten en de rookworsten (in z’n geheel) toe aan de soep en laat ongeveer 2 uur gaarkoken op laag vuur.
Bak de spekblokjes 30 minuten voor het einde van de kooktijd goudbruin.
Haal de hele rookworsten en varkenspoot uit de pan.
Verwijder het bot en snijd het vlees in stukjes.
Snijd ook de rookworst in stukjes.
Voeg vervolgens de spekblokjes, stukjes rookworst en het gesneden vlees van de varkenspoot toe aan de soep.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de soep wat langer doorkoken als je hem te dun vindt, maar onthoud dat wanneer je de soep de volgende dag nogmaals opwarmt hij al veel dikker is geworden.
Voeg de spruitjes en rode ui toe aan de pan. Bak gedurende 3-4 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Beef jerky is een Amerikaanse snack van gedroogd vlees. Beef jerky bestaat uit kleine stukken rundvlees in reepjes gesneden, die gerookt, gedroogd en gekruid worden. Beef jerky bevat bijna geen vet, is calorie-arm en bevat veel eiwitten. Ingrediënten 500 gr biefstuk 3 el sojasaus 2 tenen knoflook, fijngeperst Chilivlokken Zout en peper Bereidingswijze Haal de …
Lamsvlees hoort traditioneel bij de Paasperiode. Lendekarbonades gaan perfect samen met een marinade van frisse munt. Ingrediënten 6 lendekarbonades 2 el boter 2 tl sumak 2 tl citroensap 1 el tijm 50 gr munt, gesneden 220 ml Griekse yoghurt Zout en peper naar smaak Bereidingswijze Haal de lendekarbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt …
Short ribs met een zoete saus van de BBQ. Ingrediënten 3 kg short ribs 80 gr bruine suiker 60 ml ciderazijn 60 ml honing 100 gr gepelde tomaten uit blik 15 ml sriracha saus 2 tl uienpoeder 2 tl knoflookpoeder Grof zeezout Bereidingswijze Haal de short ribs 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit …
De Black Angus Burger heeft de smaak van gerijpt rundvlees en heeft een malse en romige bite. De Black Angus Burger moet je bakken als een biefstuk, zorg ervoor dat de binnenkant van de burger een klein beetje rose blijft. Ingrediënten 2 Black Angus burgers 1 tl sriracha saus 1 avocado 30 ml citroensap 5 …
Erwtensoep met verse rookworst
Nu de dagen korter worden en het kwik (eindelijk eens) daalt komt dit gerecht weer eens in aanmerking. Een oer-Hollands én echt winters nostalgiegerecht: snert, oftewel erwtensoep op wijze van Spoelder. Sla dit jaar eens niet de 3 voor 1 kant-en-klare blikken in tijdens de hamsterweken, maar maak hem eens zelf. Het is helemaal niet moeilijk en is om van te smullen tijdens de koude maanden.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Gerelateerde Berichten
Beef jerky
Beef jerky is een Amerikaanse snack van gedroogd vlees. Beef jerky bestaat uit kleine stukken rundvlees in reepjes gesneden, die gerookt, gedroogd en gekruid worden. Beef jerky bevat bijna geen vet, is calorie-arm en bevat veel eiwitten. Ingrediënten 500 gr biefstuk 3 el sojasaus 2 tenen knoflook, fijngeperst Chilivlokken Zout en peper Bereidingswijze Haal de …
Lams lendekarbonade met munt
Lamsvlees hoort traditioneel bij de Paasperiode. Lendekarbonades gaan perfect samen met een marinade van frisse munt. Ingrediënten 6 lendekarbonades 2 el boter 2 tl sumak 2 tl citroensap 1 el tijm 50 gr munt, gesneden 220 ml Griekse yoghurt Zout en peper naar smaak Bereidingswijze Haal de lendekarbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt …
Short ribs van de bbq
Short ribs met een zoete saus van de BBQ. Ingrediënten 3 kg short ribs 80 gr bruine suiker 60 ml ciderazijn 60 ml honing 100 gr gepelde tomaten uit blik 15 ml sriracha saus 2 tl uienpoeder 2 tl knoflookpoeder Grof zeezout Bereidingswijze Haal de short ribs 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit …
Avocadoburger
De Black Angus Burger heeft de smaak van gerijpt rundvlees en heeft een malse en romige bite. De Black Angus Burger moet je bakken als een biefstuk, zorg ervoor dat de binnenkant van de burger een klein beetje rose blijft. Ingrediënten 2 Black Angus burgers 1 tl sriracha saus 1 avocado 30 ml citroensap 5 …