Filet Mignon in een marinade van balsamico en bourbon whiskey.
Ingrediënten
- 4 filet mignons
- 30 ml balsamico azijn
- 30 ml bourbon whiskey
- 30 ml worcestersaus
- 225 gr champignons, gesneden
- 1 el verse tijm
Bereidingswijze
- Doe de balsamico azijn, whiskey en worcestersaus in een kom.
- Leg de filet mignons in een ovenschaal en giet de helft van de marinade eroverheen.
- Plaats de ovenschaal voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Haal de filet mignons 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Zorg dat de grillpan goed heet is.
- Smeer de filet mignon aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
- Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
- Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
- Verhit in een andere pan de champignons totdat ze goudbruin worden.
- Voeg vervolgens de rest van de marinade en de tijm toe.
- Serveer de filet mignons op een bord en lepel de champignons eroverheen.