Door het toevoegen van Parmezaanse kaas worden de gehaktballen heerlijk smeuïg en de ontbijtspek zorgt voor een krokante laag om de gehaktballen.
Ingrediënten
- 600 gr. bij voorkeur kalfsgehakt (voor 4 gehaktballen)
- 100 gr. ontbijtspek
- 1 ei
- 100 gr. paneermeel
- 100 gr. Parmezaanse kaas, fijngesneden
- 4 grote uien, gebruik de buitenste laag (zie foto)
- Bakboter
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Haal het gehakt 1 uur voordat je het gehakt gaat bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Doe het gehakt, ei, paneermeel en de Parmezaanse kaas in een kom.
- Kneed het gehaktmengsel met je handen.
- Rol er egale gehaktballen van.
- Bedek de gehaktballen met de buitenste laag van de ui (zie foto).
- Bedek de gehaktballen vervolgens met de ontbijtspek (zie foto). Zorg ervoor dat het ontbijtspek er strak omheen zit anders zal het loslaten in de pan.
- Zet de koekenpan op een laag vuur en voeg bakboter toe aan de pan.
- Wacht tot de bakboter gesmolten en bruin van kleur is.
- Bak de gehaktballen nu op een hoog vuur rondom bruin.
- Draai het vuur laag en braad de gehaktballen met het deksel half op de pan in 15 tot 20 minuten gaar.
- Vergeet niet regelmatig de gehaktballen te keren.
- Voeg als de gehaktballen gaar zijn een half kopje heet water toe en breng de jus aan de kook. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Leg ten slotte de gehaktballen op de (warme) borden.