Gehaktballen met tagliatelle van courgette

Gebruik een duschiller om reepjes van de courgette te maken.

Ingrediënten

  • 450 gr half-om-half gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • Zout en peper
  • 2 tl olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el kokosnootolie
  • 250 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 1 tl citroensap
  • 2 courgettes

Bereidingswijze

  • Haal de gehakt 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de oven voor tot 180 ℃ graden.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui voor circa 5 minuten.
  • Voeg de knoflook en tijm toe.
  • Laat afkoelen in een kom.
  • Voeg vervolgens het gehakt en paneermeel toe en meng.
  • Draai ballen van het gehakt en bak ze voor circa 20 minuten in de oven.
  • Verhit de kokosnootolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de bloem voor circa 2 minuten.
  • Voeg de melk en het citroensap toe.
  • Kook tot de saus iets dikker is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Gebruik een dunschiller om tagliatelle te maken van de courgette.
  • Serveer de tagliatelle met de gehaktballen en giet er vervolgens de saus overheen.

Half-om-half gehakt bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave