Gebruik een duschiller om reepjes van de courgette te maken.
Ingrediënten
- 450 gr half-om-half gehakt
- 2 el paneermeel
- 1 ei
- Zout en peper
- 2 tl olijfolie
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 el kokosnootolie
- 250 gr bloem
- 250 ml melk
- 1 tl citroensap
- 2 courgettes
Bereidingswijze
- Haal de gehakt 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven voor tot 180 ℃ graden.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui voor circa 5 minuten.
- Voeg de knoflook en tijm toe.
- Laat afkoelen in een kom.
- Voeg vervolgens het gehakt en paneermeel toe en meng.
- Draai ballen van het gehakt en bak ze voor circa 20 minuten in de oven.
- Verhit de kokosnootolie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de bloem voor circa 2 minuten.
- Voeg de melk en het citroensap toe.
- Kook tot de saus iets dikker is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Gebruik een dunschiller om tagliatelle te maken van de courgette.
- Serveer de tagliatelle met de gehaktballen en giet er vervolgens de saus overheen.