Vaak zijn juist de simpele gerechten het allerlekkerst. Net als deze gevulde gehaktballen met mozzarella.
Ingrediënten
- 600 gram half-om-half gehakt
- Zout en peper naar smaak
- 2 tl tijm
- 2 tl basilicum
- 2 tl knoflookpoeder
- 100 gr mozzarella, gesneden in stukjes
- 45 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 4 tomaten, gepureerd
Bereidingswijze
- Haal het gehakt 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven voor tot 180℃ graden.
- Meng de kruiden met het gehakt.
- Draai 12 ballen van het gehakt.
- Stop de mozzarella in het gehakt.
- Bak de gehaktballen in de oven voor circa 12 minuten.
- Verhit de olie in een pan en voeg de knoflook toe.
- Bak voor circa 2 minuten.
- Voeg vervolgens de gepureerde tomaten toe en kook op laag vuur voor circa 12 minuten.
- Serveer de gehaktballen in de tomatensaus.