Gemarineerde kipdij met been en vel.
Ingrediënten
- 4 Kipdijen met been en vel
- 60 ml olijfolie
- 60 ml citroensap
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 2 takjes rozemarijn, fijngesneden
- 20 gr boter
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Meng de olijfolie, citroensap, knoflook en rozemarijn in een schaal.
- Plaats de kipdijen in de marinade en gebruik een kwast om de kipdijen goed in te smeren met de marinade.
- Dek de schaal af met folie en laat ten minste 5 uur in de koelkast staan.
- Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de kipdijen met zout en peper.
- Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur.
- Braad de kipdijen voor circa 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Serveer de kipdijen warm met een verse salade.