Het paneermeel geeft een lekker krokant laagje aan het zachte hertenvlees.
Ingrediënten
- 800 gr hertenbiefstuk, gesneden in plakken van 1 cm dik
- 130 gr paneermeel
- Zout en peper
- 60 gr parmezaanse kaas
- 2 el boter
- 1 ui, gesneden
- 200 gr champignons, gesneden
- 1 paprika, gesneden
- 100 gr risottorijst
- 250 ml kippenboullion
- 1 tl tijm
Bereidingswijze
- Haal de hertenbiefstuk 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de hertenbiefstuk met zout en peper.
- Meng het paneermeel met de parmezaanse kaas in een kom.
- Haal de hertenbiefstuk door het paneermeel.
- Verhit 1 el boter in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en voeg vervolgens na 1 minuut de rijst toe.
- Voeg ook de champignons, tijm en paprika toe en kook voor circa 5 minuten.
- Voeg de kippenbouillon toe en kook voor circa 30 minuten op laag vuur.
- Verhit ondertussen 1 el boter in een pan.
- De hertenbiefstuk ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
- Vervolgens ongeveer 5 minuten, op laag vuur lustig laten braden.
- Voeg de hertenbiefstuk toe aan de pan met rijst en serveer.