Gepaneerde hertenbiefstuk met risotto

Het paneermeel geeft een lekker krokant laagje aan het zachte hertenvlees.

Ingrediënten

  • 800 gr hertenbiefstuk, gesneden in plakken van 1 cm dik
  • 130 gr paneermeel
  • Zout en peper
  • 60 gr parmezaanse kaas
  • 2 el boter
  • 1 ui, gesneden
  • 200 gr champignons, gesneden
  • 1 paprika, gesneden
  • 100 gr risottorijst
  • 250 ml kippenboullion
  • 1 tl tijm

Bereidingswijze

  • Haal de hertenbiefstuk 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Kruid de hertenbiefstuk met zout en peper.
  • Meng het paneermeel met de parmezaanse kaas in een kom.
  • Haal de hertenbiefstuk door het paneermeel.
  • Verhit 1 el boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en voeg vervolgens na 1 minuut de rijst toe.
  • Voeg ook de champignons, tijm en paprika toe en kook voor circa 5 minuten.
  • Voeg de kippenbouillon toe en kook voor circa 30 minuten op laag vuur.
  • Verhit ondertussen 1 el boter in een pan.
  • De hertenbiefstuk ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 5 minuten, op laag vuur lustig laten braden.
  • Voeg de hertenbiefstuk toe aan de pan met rijst en serveer.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave