Een lekker bistro-recept: de varkenshaas. Klassiek is-ie lekker, maar gevuld maak je ‘m spectaculair.
Ingrediënten
- 4 varkenshaasjes
- 2 wortels, in reepjes gesneden
- 6 zongedroogde tomaten
- 6 augurken
- 4 tenen knoflook, fijngeperst
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Haal de varkenshaas 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven voor tot 200 graden.
- Maak een opening in de lengte van de varkenshaas.
- Vul de varkenshaas met de wortels, tomaten, augurken en knoflook.
- Pak de varkenshaas in met aluminiumfolie.
- Bak de varkenshaas voor circa 40 minuten in de oven.
- Verwijder de aluminiumfolie en bak nogmaals voor circa 20 minuten in de oven.