Het licht gerookte spek zorgt voor een krokante korst op de botermalse Gildehoen kip.
Ingrediënten
- 1 Gildehoen kip
- 300 gram licht gerookt spek (ontbijtspek)
- 1 citroen
- 2 takjes verse rozemarijn
- 4 uien, gehalveerd
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Haal de Gildehoen kip 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verwijder het elastiekje van de Gildehoen kip.
- Snijd de citroen in 3 delen en doe vervolgens een deel in de buikholte van de kip.
- Doe de 2 takjes verse rozemarijn ook in de buikholte van de kip.
- Leg de kip op zijn rug en bedek met het licht gerookte spek.
- Smeer de ovenschaal in met olijfolie.
- Leg de Gildehoen kip op zijn rug in de ovenschaal en plaats vervolgens in de oven.
- Leg de gehalveerde uien ernaast.
- Na circa 100 minuten is je Gildehoen kip klaar.