Tips voor het gourmetten

Gezellig samen ouderwets lang tafelen tijdens het gourmetten. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken bestaat ons gevarieerde assortiment gourmetvlees uit verschillende soorten schotels. Stel je lievers zelf je vlees samen, dan kan dit uiteraard ook.
Om het gourmetten zo smaakvol en veilig te laten verlopen hebben de slagers van Spoelder enkele handige tips.

1. Zorg voor goed keukengerei

Vleestang voor steaks.
Spatel voor hamburgers en visfilets.
Kwasten voor het insmeren van marinades.
Grill borstel voor het schoon krijgen van je grill.
Plantaardige olie – Deze neutrale olie is het beste om mee te grillen, omdat het geen smaak toevoegt en zorgt voor weinig rook.

2. Waar rook is

Voeg geen olie of saus toe op je vlees wanneer het nog op de grill ligt.
Verwijder overtollig vet van je vlees. Te veel vet kan zorgen voor spetters en rook.
Druk je vlees niet aan tijdens het grillen. Dit kan ervoor zorgen dat het vlees uit elkaar valt en verliest dan zo zijn vleessappen waardoor het vlees uitdroogt.

3. Speel niet met je vlees

Een van de meest gemaakte fouten is het omdraaien van het vlees terwijl de onderste kant nog niet voldoende gaar is. Het vlees zal zo mogelijk ongelijk garen.

4. Laat je vlees rusten

Val nou niet meteen aan als je vlees klaar is, maar laat het eerst even 5 minuten rusten op je bord. De vleessappen zullen zo goed in het vlees trekken zodat je stukje vlees nog smaakvoller en malser wordt. Geduld hebben loont.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave