Een recept dat zeker niet zo ingewikkeld is als het eruit ziet. Heerlijk verwarmend en met zoveel smaak dat iedereen aan tafel ervan onder de indruk is. Ook voor diegenen die denken niet van zuurkool te houden.
Ingrediënten
4 hazenrugfilets
6 plakken rauwe ham
1 zakje zuurkoolkruiden
2 el pesto
1 el blaadjes basilicum
1 sjalot
2 tenen knoflook
2 tomaten
1 tl pittige paprikapoeder
Bereidingswijze
Leg de hazenrugfilet een half uur van tevoren uit de koelkast en smeer ze in met de pesto. Rol ze in een plak rauwe ham ( puntjes even naar binnen vouwen zodat ze overal even dik zijn) en laat ze op kamertemperatuur komen.
Warm de oven voor op 175 graden.
Snijd de tomaten in kleine stukjes, de knoflook en sjalotjes fijn en de twee plakken rauwe ham in reepjes.
Bak de hazenrugfilets op hoog vuur aan beide kanten bruin. Plaats ze in een ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 6 minuten.
Bak in dezelfde pan de sjalotjes, knoflook en tomaat, Voeg de zuurkool toe en de pittige paprikapoeder. Tot slot de reepjes rauwe ham.
Serveer de hazenrugfilet op de zuurkool. Lekker erbij is puree van zoete aardappel.
Het vlees van de kwartel heeft een zachte smaak en gaat heerlijk gepaard met deze Indische garam masala saus. Ingrediënten 4 kwartels (1 p.p.) 1 el garam masala 1 el knoflookpoeder 250 ml kippenbouillon 3 el bloem 1 el aardbeienjam Olijfolie Bereidingswijze Haal de kwartels 1 uur voordat de kwartels de pan in gaan uit …
Fajitas met kipdijfilet is een simpel recept om te maken. De meeste tijd ben je kwijt met het snijden van de groenten. Ingrediënten 450 gr. kipdijfilet, gesneden in blokjes 1 el olijfolie 1 gele, groene en rode paprika, gesneden in reepjes 1 ui, gesneden 1 teen knoflook, fijngeperst 1 tl zout 1 tl komijn 1 tl …
Orecchiete met een licht pittige bolognesesaus. Ingrediënten 450 gr rundergehakt 600 gr orecchiete 4 tenen knoflook, fijngeperst 1 ui, fijngesneden 320 gr tomaten, gesneden 60 gr tomatenpuree 2 gr rode pepervlokken Zout en peper naar smaak *Tip: Wanneer je verse tomaten gebruikt, pel dan eerst het vel eraf. Dit doe je door een X te …
Omdat we het jaar gezond willen beginnen en bij ons aan tafel niet alleen vleeseters zitten maakte ik vanavond een poké bowl (spreek uit als pokay bool). Afkomstig uit Hawaii en het best te duiden als sushi in een bowl. Poké bowls kun je maken met diverse ingrediënten. In de originele poké bowl zit altijd …
Hazenrugfilet met pittige zuurkool
Een recept dat zeker niet zo ingewikkeld is als het eruit ziet. Heerlijk verwarmend en met zoveel smaak dat iedereen aan tafel ervan onder de indruk is. Ook voor diegenen die denken niet van zuurkool te houden.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Hazenrugfilet bestellen
Gerelateerde Berichten
Kwartels in garam masala saus
Het vlees van de kwartel heeft een zachte smaak en gaat heerlijk gepaard met deze Indische garam masala saus. Ingrediënten 4 kwartels (1 p.p.) 1 el garam masala 1 el knoflookpoeder 250 ml kippenbouillon 3 el bloem 1 el aardbeienjam Olijfolie Bereidingswijze Haal de kwartels 1 uur voordat de kwartels de pan in gaan uit …
Kipdijfilet fajitas
Fajitas met kipdijfilet is een simpel recept om te maken. De meeste tijd ben je kwijt met het snijden van de groenten. Ingrediënten 450 gr. kipdijfilet, gesneden in blokjes 1 el olijfolie 1 gele, groene en rode paprika, gesneden in reepjes 1 ui, gesneden 1 teen knoflook, fijngeperst 1 tl zout 1 tl komijn 1 tl …
Orecchiete met een licht-pittige bolognesesaus
Orecchiete met een licht pittige bolognesesaus. Ingrediënten 450 gr rundergehakt 600 gr orecchiete 4 tenen knoflook, fijngeperst 1 ui, fijngesneden 320 gr tomaten, gesneden 60 gr tomatenpuree 2 gr rode pepervlokken Zout en peper naar smaak *Tip: Wanneer je verse tomaten gebruikt, pel dan eerst het vel eraf. Dit doe je door een X te …
Poké bowl met kipfilet
Omdat we het jaar gezond willen beginnen en bij ons aan tafel niet alleen vleeseters zitten maakte ik vanavond een poké bowl (spreek uit als pokay bool). Afkomstig uit Hawaii en het best te duiden als sushi in een bowl. Poké bowls kun je maken met diverse ingrediënten. In de originele poké bowl zit altijd …