Hazenrugfilet met pittige zuurkool

Een recept dat zeker niet zo ingewikkeld is als het eruit ziet. Heerlijk verwarmend en met zoveel smaak dat iedereen aan tafel ervan onder de indruk is. Ook voor diegenen die denken niet van zuurkool te houden. 

Ingrediënten

  • 4 hazenrugfilets
  • 6 plakken rauwe ham
  • 1 zakje zuurkoolkruiden
  • 2 el pesto
  • 1 el blaadjes basilicum
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 tl pittige paprikapoeder

Bereidingswijze

  • Leg de hazenrugfilet een half uur van tevoren uit de koelkast en smeer ze in met de pesto. Rol ze in een plak rauwe ham ( puntjes even naar binnen vouwen zodat ze overal even dik zijn) en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Warm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes, de knoflook en sjalotjes fijn en de twee plakken rauwe ham in reepjes.
  • Bak de hazenrugfilets op hoog vuur aan beide kanten bruin. Plaats ze in een ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 6 minuten.
  • Bak in dezelfde pan de sjalotjes, knoflook en tomaat, Voeg de zuurkool toe en de pittige paprikapoeder. Tot slot de reepjes rauwe ham.
  • Serveer de hazenrugfilet op de zuurkool. Lekker erbij is puree van zoete aardappel.

Hazenrugfilet bestellen

Like & share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Inhoudsopgave