Hoe je een hele kip snijdt in serveerbare stukken

Veel klanten vragen de slager om de gildehoen kip, vers gebraden uit onze oven even te halveren voordat deze mee naar huis gaat. Het wordt namelijk lastig gevonden om de kip in stukken te snijden. Het is daarentegen helemaal geen lastig karwei. Je moet alleen weten waar je de kip moet aansnijden. Nu Pasen al bijna voor de deur staat en er veel gildehoen kippen de slagerij uit zullen gaan, heeft slager Peter Paul een geïllustreerd stappenplan gemaakt voor het snijden van je sappige gildehoen kip in serveerbare stukken.

Stap 1: Het snijden van de vleugels

  Leg de kip op een snijplank met de poten naar je toe gericht. Voor de poten bevinden zich de kleine vleugels. Snijdt deze met een scherp mes tussen de borst door.

Stap 2: Het snijden van de bouten

  Pak vervolgens het uiteinde van de poot. Trek er vervolgens aan zodat er ruimte tussen de bout en borst ontstaat. Snijdt vervolgens tussen de bout en borst door, zowel door de linker- als rechterzijde.

Stap 3: Het snijden van de poten

  Nu heb je de bout van de kip. Deze bestaat uit de poot en dij. Als je meerdere eters hebt kun je ervoor kiezen om de poot van de dij af te snijden. Snijdt netjes en voorzichtig door het gewricht.

Stap 4: Het snijden van de borst

  Snijdt vanaf het puntige uiteinde van de borst naar beneden door de lichaamsholte naar de dikste deel van de borst en verwijder de ruggengraat.

Stap 5: De borst halveren

  Draai de borst met het vel naar beneden. Verdeel in tweeën langs het borstbeen.

Stap 6: Nogmaals de borst halveren

  Nu heb je een totaal van 10 serveerbare delen: 2 vleugels, 2 poten, 2 dijen en 4 stukken borst.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave