Hertenbiefstuk op Aziatische wijze

Nederlands wild met Aziatische smaken.

Ingrediënten

  • 300 gr hertenbiefstuk in reepjes gesneden
  • 45 ml sojasaus
  • 2 el gember, gesneden
  • 2 tl Chinese Shaoxing wijn
  • 3 tenen knoflook, fijngeperst
  • 45 ml olijfolie
  • 300 gr broccoli, gekookt voor 2 minuten
  • 2 el hoisin saus
  • 1 el sesamolie voor de garnering

Bereidingswijze

  • Doe de hertenbiefstuk in een kom en voeg de gember, wijn, knoflook en 2 el sojasaus toe.
  • Laat de marinade voor minstens 2 uur intrekken in de koelkast.
  • Haal de hertenbiefstuk 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de olijfolie in een wokpan en voeg de hertenbiefstuk toe.
  • Bak voor circa 2 minuten en voeg de overige ingrediënten toe.
  • Bak nogmaals voor 2 minuten tot de saus wat dikker is geworden.
  • Voeg tenslotte de sesamolie toe.
  • Serveer samen met basmatirijst.

Hertenbiefstuk bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave