Nederlands wild met Aziatische smaken.
Ingrediënten
- 300 gr hertenbiefstuk in reepjes gesneden
- 45 ml sojasaus
- 2 el gember, gesneden
- 2 tl Chinese Shaoxing wijn
- 3 tenen knoflook, fijngeperst
- 45 ml olijfolie
- 300 gr broccoli, gekookt voor 2 minuten
- 2 el hoisin saus
- 1 el sesamolie voor de garnering
Bereidingswijze
- Doe de hertenbiefstuk in een kom en voeg de gember, wijn, knoflook en 2 el sojasaus toe.
- Laat de marinade voor minstens 2 uur intrekken in de koelkast.
- Haal de hertenbiefstuk 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de olijfolie in een wokpan en voeg de hertenbiefstuk toe.
- Bak voor circa 2 minuten en voeg de overige ingrediënten toe.
- Bak nogmaals voor 2 minuten tot de saus wat dikker is geworden.
- Voeg tenslotte de sesamolie toe.
- Serveer samen met basmatirijst.