Een heerlijke hertenstoof heeft wat langer de tijd nodig om te garen. De kracht van dit gerecht zit in de uitgesproken smaak van het vlees en de wildfond. De wildfond geeft het gerecht veel diepgang en smaak.
Ingrediënten
- 600 gr herten poulet
- 3 el bloem
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesneden
- 2 wortels, gesneden
- 1 stengel selderij, gesneden
- 1 el jeneverbessen, gemalen
- 1 blokje wildbouillon
- 3 el peterselie, gesneden
- Zout en peper naar smaak
Voor de polenta
- 100 gr polenta
- 150 ml melk
- 200 ml water
- 1 tl tijm
- 2 el boter
- Zout
Bereidingswijze
- Haal de herten poulet 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Combineer 2 el bloem, zout en peper in een plastic zak.
- Voeg de herten poulet toe en schud de zak.
- Verhit de olijfolie in een sauspan, voeg de herten poulet toe en bak in circa 3 minuten goudbruin.
- Voeg vervolgens de ui, wortel, selderij en jeneverbessen toe.
- Voeg 4 el water toe, doe de deksel op de pan en kook voor circa 5 minuten.
- Doe de deksel van de pan en kook nogmaals voor 10 minuten.
- Voeg de peterselie, bloem en het blokje wildbouillon toe.
- Voeg water toe en zorg dat het vlees ongeveer 3 cm onder water staat.
- Kook op laag vuur voor circa 2 uur.
- Bereid ondertussen de polenta door water, melk en boter te verwarmen in een sauspan.
- Voeg de polenta toe wanneer het kookt.
- Kook al roerend voor circa 3 minuten.
- Voeg ten slotte de tijm toe aan de polenta en serveer met de hertenstoof