De unieke gemarmerde structuur van het Ibérico varken zorgt voor een ongekende malsheid.
Ingrediënten
- 4 ribkarbonades
- 2 el olijfolie
- 2 el boter
- 5 tenen knoflook, fijngeperst
- 250 ml kippenbouillon
- 450 gr champignons, in vieren gesneden
- 1 citroen, in schijfjes gesneden
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Haal de karbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de karbonades met zout en peper.
- Verhit 1 el olijfolie en 1 el boter in een pan op middelhoog vuur.
- Bak beide kanten voor circa 2 minuten.
- Haal de karbonades uit de pan.
- Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en kook voor circa 5 minuten.
- Voeg de overige boter en olijfolie toe.
- Voeg de knoflook toe en kook voor circa 1 minuut.
- Voeg de champignons en citroen toe.
- Kook voor circa 5 minuten.
- Voeg de karbonades toe en kook voor circa 5 minuten.