Ibérico karbonades met champignons

De unieke gemarmerde structuur van het Ibérico varken zorgt voor een ongekende malsheid.

Ingrediënten

  • 4 ribkarbonades
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 5 tenen knoflook, fijngeperst
  • 250 ml kippenbouillon
  • 450 gr champignons, in vieren gesneden
  • 1 citroen, in schijfjes gesneden
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Haal de karbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Kruid de karbonades met zout en peper.
  • Verhit 1 el olijfolie en 1 el boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak beide kanten voor circa 2 minuten.
  • Haal de karbonades uit de pan.
  • Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en kook voor circa 5 minuten.
  • Voeg de overige boter en olijfolie toe.
  • Voeg de knoflook toe en kook voor circa 1 minuut.
  • Voeg de champignons en citroen toe.
  • Kook voor circa 5 minuten.
  • Voeg de karbonades toe en kook voor circa 5 minuten.

Ibérico karbonades bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave