Ibérico ribkarbonade met zuurkool en aardappelen.
Ingrediënten
- 4 Ibérico ribkarbonades
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
- 3 el olijfolie
- 400 gr aardappelen, in grove stukken gesneden
- 1 tl komijn
- 200 gr zuurkool
Bereidingswijze
- Haal de ribkarbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de ribkarbonades royaal met zout en peper.
- Kook de aardappelen in gezouten water voor circa 10 min.
- Stamp de aardappelen, voeg tevens 2 eetlepels olijfolie en komijn toe.
- Doe de aardappelen in een ovenschaal leg vervolgens de zuurkool op de aardappelen.
- Leg de ribkarbonades op de zuurkool en bedruip met 1 el olijfolie.
- Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats in de oven voor circa 15 min.
- Haal de aluminiumfolie van de ovenschaal af en bak nogmaals voor circa 8 min voor het serveren.