De unieke gemarmerde structuur van het Ibérico varken zorgt voor een ongekende malsheid.
Ingrediënten
- 4 Ibérico ribkarbonades
- Zout en peper
- 2 tl rozemarijn
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Haal de Ibérico ribkarbonades 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven voor tot 200 graden.
- Kruid de ribkarbonades met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ribkarbonades toe en bak 4 minuten per kant goudbruin.,
- Plaats de ribkarbonades in een ovenschaal.
- Smelt de boter in een pan en voeg de rozemarijn en knoflook toe.
- Giet de boter over de karbonades.
- Bak de karbonades voor circa 10 minuten in de oven.