Indonesische runderstoof met ketjap

De Nederlandse keuken bestaat ook voor een groot deel uit de Indonesische keuken. Een Indische dame gaf mij dit recept waarmee ik door de week goede sier maak bij het gezin. De warme geur van komijn, de donkere kleur van de ketjap en de frisse smaak van citroengras maakt dit een geliefde schotel. Wil je het lekker pittig maken, doe er dan een paar flinke scheppen sambal bij.

Ingrediënten

  • 500 gr runder riblappen
  • 1 stukje gember fijngeschaafd
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el ketjap
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el citroengras
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Snijd de riblappen in stukjes, kruid het vlees met peper en zout en braad het aan.
  • Voeg de knoflook, komijn, gember en citroengras toe en tot slot de ketjap. Laat dit een uur of twee stoven op zeer laag vuur. 
  • (Voor de nasi: Boemboe voor nasi, nasigroenten, rijst.) Snijd intussen de groenten voor de nasi, kook de rijst en laat deze afkoelen.
  • Als het vlees gaar is, bak je de nasigroenten op hoog vuur met nasi boemboe en voeg je de rijst toe en bak dit in voldoende olie tot deze glanzend en warm is. 

Riblappen bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave