Kalfsoester is een verfijnd stukje vlees met de daarbij behorende verfijnde smaak. Deze wordt het liefst rosé gebakken en kan op smaak worden gemaakt met wat peper en zout. Een saus met veel smaak zou de balans verstoren en daarom koos ik voor een whisky-roomsaus die een aanvulling is op de boterzachte kalfsoester.
Ingrediënten
2 kalfoesters
100 ml slagroom
50 gr roomboter
50 gr bloem
Gember
1 sjalot
1 borrelglaasje whisky
Zout en peper
Bereidingswijze
Zorg dat de kalfsoesters op kamertemperatuur zijn voor u ze wilt gaan bakken en dep ze droog.
Maak de saus door een fijngesneden sjalotje en gember zachtjes te laten fruiten.
Als de sjalot botergeel is en zacht voegt u voorzichtig de bloem toe aan de roomboter. Niet alles tegelijk. Laat de boter door de bloem worden opgenomen.
Soms is er wat minder bloem nodig als er bijvoorbeeld veel vocht in de uitjes zit. Laat dit zachtjes even garen en voeg wat peper en zout toe.
Voeg wat warm water toe totdat u een lobbige saus heeft. Bij deze saus kunt u beetje bij beetje de room toevoegen.
Proef tussendoor even of de saus zout genoeg is en voeg eventueel wat zout of peper toe. Zet de saus apart.
Bak nu de kalfsoesters in een combinatie van boter met een scheutje olie. 2 minuten per kant moet voldoende zijn. Laat ze even rusten.
Warm intussen de saus op en voeg de whisky toe. Zorg ervoor dat de saus niet kookt.
Wij aten hier heel eenvoudig gebakken aardappeltjes bij en salade van ijsbergsla en komkommer.
Vaak zijn juist de simpele gerechten het allerlekkerst. Net als deze gevulde gehaktballen met mozzarella. Ingrediënten 600 gram half-om-half gehakt Zout en peper naar smaak 2 tl tijm 2 tl basilicum 2 tl knoflookpoeder 100 gr mozzarella, gesneden in stukjes 45 ml olijfolie 2 tenen knoflook, fijngeperst 4 tomaten, gepureerd Bereidingswijze Haal het gehakt 1 …
Kipdij met een rub van mediterrane kruiden en gebraden op de BBQ. Ingrediënten 8 kipdijen met been en vel 1 el verse tijm 1 tl lavendelbloem 1 tl verse rozemarijn 10 gr peterselie Grof zeezout Vers gemalen peper 2 tl knoflookpoeder 30 ml olijfolie Bereidingswijze Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt …
Dit gerecht bevat robuuste smaken door de combinatie van de scherpte van de blauwe kaas en het zoete van de peren. De peren kunnen ook vervangen worden door appels en de blauwe kaas door geitenkaas. Ingrediënten 500 gr. varkenshaas puntjes gemarineerd 2 el olijfolie 1 tl grof zeezout 1 tl zwarte peper 2 peren, gesneden …
Malse short ribs van het Belgisch wit-blauwe rund met een volle smaak. De lange bereidingstijd zorgt ervoor dat het vlees eenvoudig van het bot valt. Ingrediënten 6 short ribs Olijfolie 1 teen knoflook 1 el tomatenpuree 750 ml rode wijn 1 liter runderbouillon Grof zeezout Vers gemalen peper Bereidingswijze Haal de short ribs 1 uur …
Kalfsoester met whisky-roomsaus
Kalfsoester is een verfijnd stukje vlees met de daarbij behorende verfijnde smaak. Deze wordt het liefst rosé gebakken en kan op smaak worden gemaakt met wat peper en zout. Een saus met veel smaak zou de balans verstoren en daarom koos ik voor een whisky-roomsaus die een aanvulling is op de boterzachte kalfsoester.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Kalfsoester bestellen
Gerelateerde Berichten
Gehaktballen gevuld met mozzarella
Vaak zijn juist de simpele gerechten het allerlekkerst. Net als deze gevulde gehaktballen met mozzarella. Ingrediënten 600 gram half-om-half gehakt Zout en peper naar smaak 2 tl tijm 2 tl basilicum 2 tl knoflookpoeder 100 gr mozzarella, gesneden in stukjes 45 ml olijfolie 2 tenen knoflook, fijngeperst 4 tomaten, gepureerd Bereidingswijze Haal het gehakt 1 …
Mediterrane kipdij van de bbq
Kipdij met een rub van mediterrane kruiden en gebraden op de BBQ. Ingrediënten 8 kipdijen met been en vel 1 el verse tijm 1 tl lavendelbloem 1 tl verse rozemarijn 10 gr peterselie Grof zeezout Vers gemalen peper 2 tl knoflookpoeder 30 ml olijfolie Bereidingswijze Haal de kipdijen 1 uur voordat het vlees bereid wordt …
Gemarineerde varkenshaaspuntjes met blauwe kaas en peer
Dit gerecht bevat robuuste smaken door de combinatie van de scherpte van de blauwe kaas en het zoete van de peren. De peren kunnen ook vervangen worden door appels en de blauwe kaas door geitenkaas. Ingrediënten 500 gr. varkenshaas puntjes gemarineerd 2 el olijfolie 1 tl grof zeezout 1 tl zwarte peper 2 peren, gesneden …
Slow cooked short ribs
Malse short ribs van het Belgisch wit-blauwe rund met een volle smaak. De lange bereidingstijd zorgt ervoor dat het vlees eenvoudig van het bot valt. Ingrediënten 6 short ribs Olijfolie 1 teen knoflook 1 el tomatenpuree 750 ml rode wijn 1 liter runderbouillon Grof zeezout Vers gemalen peper Bereidingswijze Haal de short ribs 1 uur …