Kalfsoester is een verfijnd stukje vlees met de daarbij behorende verfijnde smaak. Deze wordt het liefst rosé gebakken en kan op smaak worden gemaakt met wat peper en zout. Een saus met veel smaak zou de balans verstoren en daarom koos ik voor een whisky-roomsaus die een aanvulling is op de boterzachte kalfsoester.
Ingrediënten
2 kalfoesters
100 ml slagroom
50 gr roomboter
50 gr bloem
Gember
1 sjalot
1 borrelglaasje whisky
Zout en peper
Bereidingswijze
Zorg dat de kalfsoesters op kamertemperatuur zijn voor u ze wilt gaan bakken en dep ze droog.
Maak de saus door een fijngesneden sjalotje en gember zachtjes te laten fruiten.
Als de sjalot botergeel is en zacht voegt u voorzichtig de bloem toe aan de roomboter. Niet alles tegelijk. Laat de boter door de bloem worden opgenomen.
Soms is er wat minder bloem nodig als er bijvoorbeeld veel vocht in de uitjes zit. Laat dit zachtjes even garen en voeg wat peper en zout toe.
Voeg wat warm water toe totdat u een lobbige saus heeft. Bij deze saus kunt u beetje bij beetje de room toevoegen.
Proef tussendoor even of de saus zout genoeg is en voeg eventueel wat zout of peper toe. Zet de saus apart.
Bak nu de kalfsoesters in een combinatie van boter met een scheutje olie. 2 minuten per kant moet voldoende zijn. Laat ze even rusten.
Warm intussen de saus op en voeg de whisky toe. Zorg ervoor dat de saus niet kookt.
Wij aten hier heel eenvoudig gebakken aardappeltjes bij en salade van ijsbergsla en komkommer.
Wat is er lekkerder dan als het buiten koud is een bordje comfort food te eten. Rendang is dit soort eten. Pittig Indonesisch stoofvlees wat het goed doet met een schep rijst en wat gekookte groenten of frisse salade. Je kunt het in een pan koken, maar de slowcooker is hier ook een ideaal middel …
Oh zo lekker! De geur ruiken, de warmte voelen, het vlees zien, het gepruttel horen en de kruiden smaken, ja inderdaad, een stoofpotje verwent alle zintuigen. Zeker tijdens de koude wintermaanden kan een warme stoofpot ons bekoren. Maar wat is nou lekkerder, met of zonder vet? Moet het vlees in kleine of juist in grote …
De groenten in de ovenschotel voegen een behoorlijke hoeveelheid aan vitamines toe, terwijl de eieren en merquez worst veel hoogwaardige eiwitten bevatten. Een ware breakfast of champions! Ingrediënten 3 lams merquez worsten, grof gesneden 3 uien, gesneden 4 eieren 3 paprika’s; groen, rood en geel 1 courgette, fijngesneden 50 gr. geraspte kaas Olijfolie Zout en …
Smaakvolle zachte kalkoenoester gemarineerd in witte wijnmarinade. Ingrediënten 800 gr kalkoenoester 150 gr paneermeel Olijfolie Voor de marinade 100 ml witte wijn 4 el peterselie 4 el munt 3 el koriander 1 teen knoflook, fijngeperst 40 ml citroensap 50 ml olijfolie Zout en peper Bereidingswijze Doe de ingrediënten voor de marinade in een blender en …
Kalfsoester met whisky-roomsaus
Kalfsoester is een verfijnd stukje vlees met de daarbij behorende verfijnde smaak. Deze wordt het liefst rosé gebakken en kan op smaak worden gemaakt met wat peper en zout. Een saus met veel smaak zou de balans verstoren en daarom koos ik voor een whisky-roomsaus die een aanvulling is op de boterzachte kalfsoester.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Kalfsoester bestellen
Gerelateerde Berichten
Eenvoudige rendang van riblappen
Wat is er lekkerder dan als het buiten koud is een bordje comfort food te eten. Rendang is dit soort eten. Pittig Indonesisch stoofvlees wat het goed doet met een schep rijst en wat gekookte groenten of frisse salade. Je kunt het in een pan koken, maar de slowcooker is hier ook een ideaal middel …
Alles wat je moet weten over stoofvlees
Oh zo lekker! De geur ruiken, de warmte voelen, het vlees zien, het gepruttel horen en de kruiden smaken, ja inderdaad, een stoofpotje verwent alle zintuigen. Zeker tijdens de koude wintermaanden kan een warme stoofpot ons bekoren. Maar wat is nou lekkerder, met of zonder vet? Moet het vlees in kleine of juist in grote …
Ovenschotel met lams merquez
De groenten in de ovenschotel voegen een behoorlijke hoeveelheid aan vitamines toe, terwijl de eieren en merquez worst veel hoogwaardige eiwitten bevatten. Een ware breakfast of champions! Ingrediënten 3 lams merquez worsten, grof gesneden 3 uien, gesneden 4 eieren 3 paprika’s; groen, rood en geel 1 courgette, fijngesneden 50 gr. geraspte kaas Olijfolie Zout en …
Kalkoenoester in witte wijnmarinade
Smaakvolle zachte kalkoenoester gemarineerd in witte wijnmarinade. Ingrediënten 800 gr kalkoenoester 150 gr paneermeel Olijfolie Voor de marinade 100 ml witte wijn 4 el peterselie 4 el munt 3 el koriander 1 teen knoflook, fijngeperst 40 ml citroensap 50 ml olijfolie Zout en peper Bereidingswijze Doe de ingrediënten voor de marinade in een blender en …