Kalfslappen zijn niet heel bekend, maar het is het perfecte vlees om te stoven. Kalfsvlees is namelijk al heel zacht.
Ingrediënten
- 400 gr kalfslappen, in blokjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesneden
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en gesneden
- 180 ml water
- 2 stroken selderij, gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 300 gr tomaten, gesneden
- 50 gr tomatenpuree
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijn
- 4 plakken cheddar kaas, in reepjes gesneden
- 125 gr zure room
- 1 avocado, in blokjes gesneden
Bereidingswijze
- Haal de kalfslappen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de olie op hoog vuur in een sauspan.
- Bak de kalflappen goudbruin.
- Haal de kalflsappen uit de pan.
- Zet het vuur terug tot middelhoog.
- Voeg de rode peper en ui toe.
- Bak voor circa 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe.
- Bak voor circa 1 minuut.
- Voeg de kalfslappen weer toe aan de pan.
- Voeg de selderij, tomatenpuree, tomaten, kruiden en water toe aan de pan.
- Breng aan de kook op laag vuur.
- Zet voor circa 1 uur lang op tegen de kook.
- Serveer de chili op een bord en top af met de cheddar kaas, zure room en avocado.