Pittige chili stoofpot met kalfslappen

Kalfslappen zijn niet heel bekend, maar het is het perfecte vlees om te stoven. Kalfsvlees is namelijk al heel zacht.

Ingrediënten

  • 400 gr kalfslappen, in blokjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesneden
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en gesneden
  • 180 ml water
  • 2 stroken selderij, gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • 300 gr tomaten, gesneden
  • 50 gr tomatenpuree
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 4 plakken cheddar kaas, in reepjes gesneden
  • 125 gr zure room
  • 1 avocado, in blokjes gesneden

Bereidingswijze

  • Haal de kalfslappen 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de olie op hoog vuur in een sauspan.
  • Bak de kalflappen goudbruin.
  • Haal de kalflsappen uit de pan.
  • Zet het vuur terug tot middelhoog.
  • Voeg de rode peper en ui toe.
  • Bak voor circa 5 minuten.
  • Voeg de knoflook toe.
  • Bak voor circa 1 minuut.
  • Voeg de kalfslappen weer toe aan de pan.
  • Voeg de selderij, tomatenpuree, tomaten, kruiden en water toe aan de pan.
  • Breng aan de kook op laag vuur.
  • Zet voor circa 1 uur lang op tegen de kook.
  • Serveer de chili op een bord en top af met de cheddar kaas, zure room en avocado.

Kalfslappen bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave