Kalfsoester met okra

Kalfsoester is in feite de biefstuk van het kalf. De kalfsoester komt uit het spierstuk, bevat weinig tot geen bindweefsel en heeft een zeer fijne vleesdraad.

Ingrediënten

  • 2 kalfoesters
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl olijfolie
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Voor de okra

  • 250 gr okra
  • 1 el olijfolie
  • 1 wortel, gesneden
  • 1 teen knoflook, gesneden
  • 1 ui, gesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 150 ml water
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze

  • Haal de kalfoesters 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Rub de kalfoesters met de zout, peper, paprika en knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • De kalfoesters in circa. 1 minuut rondom bruin bakken.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Verhit olijfolie in een sauspan.
  • Voeg de ui en wortel toe en kook voor circa 5 min. op middelhoog vuur.
  • Voeg de okra, knoflook en paprika toe.
  • Voeg ten slotte het water toe.
  • Kook voor circa 10 min.
  • Serveer de okra met de kalfoester.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave