Kalfsoester is in feite de biefstuk van het kalf. De kalfsoester komt uit het spierstuk, bevat weinig tot geen bindweefsel en heeft een zeer fijne vleesdraad.
Ingrediënten
- 2 kalfoesters
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl olijfolie
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
Voor de okra
- 250 gr okra
- 1 el olijfolie
- 1 wortel, gesneden
- 1 teen knoflook, gesneden
- 1 ui, gesneden
- 1 tl paprikapoeder
- 150 ml water
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Haal de kalfoesters 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Rub de kalfoesters met de zout, peper, paprika en knoflook.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- De kalfoesters in circa. 1 minuut rondom bruin bakken.
- Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
- Verhit olijfolie in een sauspan.
- Voeg de ui en wortel toe en kook voor circa 5 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de okra, knoflook en paprika toe.
- Voeg ten slotte het water toe.
- Kook voor circa 10 min.
- Serveer de okra met de kalfoester.