Kalfsrollade met een marinade van ui, champignons en rozemarijn

Nieuw in ons assortiment is deze kalfsrollade. Kalfsvlees heeft een vrij neutrale smaak en is dus zeer geschikt voor deze smaakvolle marinade.

Ingrediënten

  • 1250 gr Kalfsrollade
  • 4 el boter
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 120 ml witte wijn
  • 1 el bloem
  • 200 gr champignons
  • 1 el rozemarijn, gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Haal de kalfsrollade 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verhit de oven voor tot 180 ℃ graden.
  • Kruid de kalfsrollade met zout en peper.
  • Verhit de boter in een pan en bak de kalfsrollade rondom goudbruin op middelhoog vuur.
  • Plaats de kalfsrollade in een braadslede.
  • Voeg de knoflook en ui toe aan de pan.
  • Bak voor circa 5 minuten.
  • Voeg de bloem en witte wijn toe.
  • Voeg de champignons en rozemarijn toe.
  • Zet de marinade apart.
  • Braad de kalfsrollade voor circa 2 uur in de oven.
  • Kwast de kalfsrollade iedere 20 minuten in met de marinade.
  • Haal de kalfsrollade uit de oven, giet de marinade eroverheen en laat voor aansnijden circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Kalfsrollade bestellen

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave