Nieuw in ons assortiment is deze kalfsrollade. Kalfsvlees heeft een vrij neutrale smaak en is dus zeer geschikt voor deze smaakvolle marinade.
Ingrediënten
- 1250 gr Kalfsrollade
- 4 el boter
- 1 ui, gesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- 120 ml witte wijn
- 1 el bloem
- 200 gr champignons
- 1 el rozemarijn, gesneden
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Haal de kalfsrollade 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Verhit de oven voor tot 180 ℃ graden.
- Kruid de kalfsrollade met zout en peper.
- Verhit de boter in een pan en bak de kalfsrollade rondom goudbruin op middelhoog vuur.
- Plaats de kalfsrollade in een braadslede.
- Voeg de knoflook en ui toe aan de pan.
- Bak voor circa 5 minuten.
- Voeg de bloem en witte wijn toe.
- Voeg de champignons en rozemarijn toe.
- Zet de marinade apart.
- Braad de kalfsrollade voor circa 2 uur in de oven.
- Kwast de kalfsrollade iedere 20 minuten in met de marinade.
- Haal de kalfsrollade uit de oven, giet de marinade eroverheen en laat voor aansnijden circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.