Kalfsspiezen van de kalfsoester. Dit is in feite de biefstuk van het kalf. De kalfsoester komt uit het spierstuk, bevat weinig tot geen bindweefsel en heeft een zeer fijne vleesdraad. Het resultaat is een bijzonder mals stukje vlees van superieure kwaliteit.
Ingrediënten
- 2x 250 gr kalfsoester, gesneden in blokjes
- 2 paprika’s, grof gesneden
- 60 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 150 ml olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipeper
- Grof zeezout
Bereidingswijze
- Haal de kalfsoester 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Doe de kalfsblokjes in een grote kom.
- Voeg de knoflook, paprikapoeder, chilipeper toe en breng op smaak met grof zeezout.
- Rub de kalfsblokjes met het kruidenmengsel.
- Plaats in de koelkast voor minstens 30 minuten.
- Rijg de kalfsblokjes om en om met de paprika op de satéprikkers.
- Grill de kalfsspiezen voor circa 4 minuten op de barbecue.