Hoe je een kalkoen snijdt in serveerbare stukken

Veel klanten vragen de slager hoe een kalkoen, vers gebraden uit de oven gesneden moet worden in serveerbare stukken. Het is eigenlijk helemaal geen lastig karwei. Je moet alleen weten waar je de kalkoen moet aansnijden. Slager Peter Paul heeft een geïllustreerd stappenplan gemaakt voor het snijden van je kalkoen in serveerbare stukken.

Stap 1: Het snijden van de vleugels

Leg de kalkoen op een snijplank met de poten naar je toe gericht. Voor de poten bevinden zich de vleugels. Trek met je linkerhand de poot naar beneden en snijdt vervolgens met je rechterhand met een scherp met tussen de borst door

Stap 2: Het snijden van de poten

Pak het uiteinde van de poot. Trek er vervolgens aan zodat er ruimte tussen de bout en borst ontstaat. Snijdt tussen de bout en borst door, zowel door de linker- als rechterzijde.

Stap 3: Het halveren van de poten

Verdeel de poten in dijen en drumsticks door elke poot met het vel naar beneden door het gewricht te snijden die zich bevindt aan de bovenkant van de drumstick.

Stap 4: Verwijder de ruggengraat

Knip met een keukenschaar de borst van de ruggengraat.

Stap 5: De borst halveren

Draai de borst met het vel naar beneden. Snijdt dwars door het kraakbeen en het “wensbotje” dat loopt tussen de twee borsten.
Wist je dat het breken van het “wensbotje” (the wishbone) een bijzondere traditie is voor veel families die een rol speelt in het vieren van Thanksgiving? Twee mensen houden ieder het uiteinde van het botje vast, doen een wens en trekken aan de uiteindes. Als het botje breekt, kijk je wie van de twee het langste stuk bot heeft. De wens van die persoon komt uit.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave