Kalkoenfricandeau met limoen-gemberjus

Tussen alle stoofschotels en pastagerechten is het soms tijd voor iets lichts. Kalkoenfricandeau is een mooi groot stuk mager vlees. Veel mensen denken dat kalkoen automatisch betekent dat het droog is, maar dat is met dit recept beslist niet het geval. De heerlijke frisse smaak van limoen en gember, maken dit gerecht licht. Wij aten er een ovenschotel met aardappelpuree en spinazie bij. Houd er rekening mee dat de kalkoenfricandeau wel even nodig heeft om te garen. Ondertussen kan de ovenschotel de oven in, zo is alles tegelijk klaar. 

Ingrediënten

  • 1 kalkoenfricandeau
  • 3 limoenen
  • 1 verse gember
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Leg de fricandeau uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
  • Kruid deze met peper en zout. Besprenkel met sap van 1 limoen.
  • Braad de fricandeau aan in mooie bruine boter.
  • Laat wat fijngesneden gember meebakken.
  • Blus af met sap van 1 limoen en snijd de rest van de limoen in schijven om mee te bakken op laag vuur gedurende 40 tot 50 minuten.
  • De kerntemperatuur moet 70 graden zijn. Regelmatig de fricandeau overgieten met de jus zorgt dat deze heerlijk sappig wordt.
  • Haal uit de pan en laat het vlees even vijf minuten liggen voor het aangesneden wordt.
  • De jus kan over de plakken worden gedaan maar is ook heerlijk over de aardappelen of ovenschotel.

Like & share:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Inhoudsopgave