Smaakvolle zachte kalkoenoester gemarineerd in witte wijnmarinade.
Ingrediënten
- 800 gr kalkoenoester
- 150 gr paneermeel
- Olijfolie
Voor de marinade
- 100 ml witte wijn
- 4 el peterselie
- 4 el munt
- 3 el koriander
- 1 teen knoflook, fijngeperst
- 40 ml citroensap
- 50 ml olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Doe de ingrediënten voor de marinade in een blender en zorg voor een dikke marinade.
- Doe de marinade in en kom en plaats hier de kalkoenoesters in.
- Laat een nacht in de koelkast staan zodat de marinade goed in de kalkoenoesters kan trekken.
- Haal de kalkoenoesters 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Haal de kalkoenoesters door het paneermeel.
- Zorg dat de grillpan goed heet is en verhit 2 el olijfolie.
- De kalkoenoesters voor circa 1 minuut rondom bruin bakken.
- Vervolgens ongeveer 12 minuten, op laag vuur rustig laten braden.