Deze maaltijdsoep met kalkoen vult goed en is heerlijk van smaak.
Ingrediënten
- 250 gram kalkoenblokjes
- 15 gr. boter
- 1 tl tijm
- 30 gr. selderij, gesneden
- 30 gr. wortel, gesneden
- 1 tl uienpoeder
- 500 ml kippenbouillon
- 20 gr. croutons
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Haal de kalkoenblokjes 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de kalkoenblokjes met peper en zout.
- Verhit olijfolie in een pan.
- Bak de kalkoenblokjes goudbruin.
- Verhit de boter in een braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg de selderij en wortels toe.
- Kook voor circa 5 minuten.
- Voeg de tijm en uienpoeder toe.
- Kook voor circa 3 minuten.
- Voeg de kippenbouillon en kalkoenblokjes toe.
- Kook ten slotte voor circa 15 minuten.
- Voeg de croutons als laatst toe.