Kip alfredo

Een heerlijke pasta met kip en Alfredo saus.  Alfredo is de naam van de saus die erbij hoort en eigenlijk is het niet meer dan een eenvoudige roomsaus met wat kruiden.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 220 gr. penne pasta
  • Zout en peper
  • Bloem
  • 2 el boter
  • 60 ml kippenbouillon
  • 1 el limoensap
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 3 tenen knoflook, fijngeperst
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 250 ml room
  • 60 gr. parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Haal de kipfilet 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Kook de pasta el dente.
  • Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kipfilet toe en bak voor circa 5 minuten.
  • Haal de kipfilet uit de pan.
  • Voeg de kippenbouillon toe aan de pan samen met de limoensap, Dijon mosterd, knoflook en Italiaanse kruiden.
  • Voeg de room en parmezaanse kaas toe.
  • Kook voor circa 2 minuten.
  • Voeg de kipfilet weer toe aan de pan.
  • Kook ten slotte voor circa 7 minuten op laag vuur.

Kipfilet bestellen

Like & share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Inhoudsopgave