Gildehoen kipdijfilet omwikkeld met onze huisgemaakte gedroogde rauwe ham en een frisse pruimensaus.
Ingrediënten
- 800 gr kipdijfilet
- 200 gr gedroogde huisgemaakte rauwe ham
- Olijfolie
- Zout en peper
Voor de pruimensaus
- 300 gr pruimen
- 1 steranijs
- 3 el bruine suiker
Bereidingswijze
- Haal de kipdijfilet 1 uur voordat het vlees bereid wordt uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Haal de pitten uit de pruimen, en bestrooi ze met 1 el bruine suiker.
- Grill ze voor circa 2 minuten per kant, tot ze zacht zijn.
- Doe de pruimen in een kom, bestrooi ze met 2 el bruine suiker en prak ze met een vork fijn.
- Voeg de steranijs toe en een beetje water om er een saus van te maken.
- Omwikkel de kipdijfilets met de gedroogde rauwe ham en gebruik hiervoor een tandenstoker om de ham op z’n plaats te houden.
- Grill de kipdijfilets voor circa 12 minuten op de barbecue. Doe dit indirect, dus niet boven de kolen.
- Serveer met de pruimensaus.